'Έκθεση φωτογραφίας: «Αναμνήσεις από το μέλλον»

Στη ποικιλία δράσεων του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου εντάσσεται και η ανάδειξη, προβολή καθώς και η αποτίμηση τιμής σε ντόπιους ταλαντούχους η καταξιωμένους εικαστικούς καλλιτέχνες...

Τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ, αισθανόμαστε ιδιαίτερη χαρά, που μέσα από την έκθεση σειράς φωτογραφικών έργων της Καλλιόπης Βουτζαλή με το γενικό τίτλο « Αναμνήσεις από το μέλλον», τιμούμε και παράλληλα προβάλλουμε μία νέα Ροδίτισσα ταλαντούχο δημιουργό, κατά την εφετινή επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυση της Δημοτικής Πινακοθήκης. 

Γεννήθηκε στη Ρόδο, αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο και έλαβε το πτυχίο του τμήματος Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών, της σχολής Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Μέσων με την ειδικότητα στην διαφημιστική φωτογραφία. 

Με γνώσεις : στην αποκατάσταση ψηφιακών φωτογραφικών εικόνων. Λήψη με ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και αναλογικές διοπτικές και μονοοπτικές ρεφλέξ. Τεχνικής μηχανής και φωτισμού σε studio. Διαχείριση σκοτεινού θαλάμου και των τεχνικών παράγωγης εικόνων. Φωτογραφικού Δοκιμίου, Καλλιτεχνικής φωτογραφίας Ρεπορτάζ. Επεξεργασία και ψηφιοποίηση αρνητικών και φωτογραφικών εικόνων. Ψυχολογίας οπτικής αντίληψης. Επεξεργασία Video 

Η πολύ αξιόλογη έκθεση που εγκαινιάζεται το βράδυ της Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, ώρα 8.00 στο παλαιό συσσίτιο, στην οδό Σωκράτους 179, με θέμα το περιβάλλον, δοσμένη με έναν εναλλακτικό τρόπο και με σουρεαλιστική ματιά, πραγματεύεται έναν ονειρικό τρόπο απεικόνισης της παρούσας φωτογραφικής δουλειάς της. Έντονα στοιχεία θεατρικότητας, με απρόσωπες φιγούρες που αλληλεπιδρούν με τις γαίες και το φυσικό περιβάλλον. 

Η φωτογραφική αυτή σειρά σκοπό έχει να καταδείξει πως υπάρχει πάντα το περιθώριο της καλλιτεχνικής προσέγγισης ενός θέματος ακόμη και αν αυτό αφορά ένα μείζον πρόβλημα της εποχής μας όπως η καταστροφή της φύσης από τον άνθρωπο που έχει τεράστιες συνέπειες στην καθημερινότητα αλλά και θα επηρεάσει σημαντικά το μέλλον μας. Η φωτογραφική αυτή δουλειά της, δεν βασίζεται αποκλειστικά στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος έχει καταστρέψει το περιβάλλον , αλλά προτείνει με έναν εναλλακτικό, με εικαστικά μέσα τρόπο, κάποιες προτάσεις με μια δόση χιούμορ και σαρκασμού. Προκαλώντας τον θεατή - παρατηρητή να σκεφτεί και να προβληματιστεί για την θέση που ο ίδιος κατέχει σε σχέση με αυτό το σημαντικό θέμα. 

Ως Ροδίτης και ως Πρόεδρος του Μουσείου, εκ μέρους και των υπολοίπων μελών του ΔΣ και της Καλλιτεχνικής Επιτροπής, επιθυμώ να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλους όσους θα μας τιμήσουν με τη παρουσία τους. Να ευχαριστήσω επίσης τους χορηγούς της εκδήλωσης, τα οπτικά κέντρα Καστελλοριζός, το πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ του Θανάση Μπαράκα και το Νίκο Σάρλη Rolex Service. 

Τέλος στη Καλλιόπη Βουτζαλή που υπεραγαπά τη φωτογραφία και παθιάζεται με τη δουλειά της, εύχομαι κάθε επαγγελματική, και δημιουργική μακροημέρευση. 

Για το Δ.Σ 
           
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
δρ. ΝΙΚΟΣ ΤΣ. ΦΡΟΝΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More