Τι γνωρίζουμε για το κοριαντολίνο;


http://www.foodzine.gr/
πηγή εικόνας 



Σίγουρα οι περισσότεροι Ροδίτες γνωρίζουμε το Κοριαντολίνο, το παραδοσιακό ποτό της Ρόδου. Το ποτό αυτό έχει πλέον γίνει, εκτός από ένα πολύ γευστικό ποτό, κι ένα εντυπωσιακής ομορφιάς σουβενίρ. Πολλοί επισκέπτες του νησιού μας πέρνουν ένα μπουκάλι κοριαντολίνο ως αναμνηστικό από το πέρασμα τους από το νησί.


Πρόκειται για ένα ποτό αποτέλεσμα της μίξης ούζου, ζάχαρης και των εντυπωσιακών αρωμάτων που πέρνει από κλαδί που υπάρχει στο εσωτερικό του μπουκαλιού. 

Πρόκειται για το φυτό Κορίαντρο, που είναι ενδημικό της Ρόδου (θα ασχοληθούμε με το εν λόγω φυτό σε ένα επόμενο άρθρο).  Έχει περίπου 30v (βαθμούς) . Γενικότερα το ποτό αυτό παράγεται σε μικρές ποσότητες καθώς είναι χειροποίητο.


Είναι ένα καλό προϊόν που έχει να αναδείξει ο τόπος μας και μια καλή πρόταση σε όλους μας σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε δώρο. Σύντομα θα γράψουμε νέο άρθρο που θα αφορά το κοριαντολίνο και το φυτό κόριαντο με περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης οι παρατηρήσεις σας, τα σχόλια για λάθη ή κάποιες ιδιαίτερες γνώσεις που ενδεχομένως να έχετε θα ήταν χρήσιμες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More