Απόδραση στις παραλίες της Ρόδου

Αμμώδεις ακρογιαλιές μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, απομονωμένοι κολπίσκοι με κρυστάλλινα νερά και νεανικά στέκια για θαλάσσια σπορ. Η Ρόδος σας προσφέρει μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα και σας προσκαλεί για ατέλειωτες καλοκαιρινές βουτιές!
Με 24 από τις οργανωμένες ακτές της να έχουν κερδίσει φέτος Γαλάζια σημαία, το νησί των Ιπποτών βρίθει επιλογών τόσο για οικογενειακές, όσο και για περιπετειώδεις αποδράσεις. Σας παρουσιάζουμε τις δημοφιλέστερες παραλίες του νησιού και αφήνουμε σε εσάς να διαλέξετε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στα γούστα σας. Απολαύστε μια γεύση από γνήσιο ελληνικό καλοκαίρι!
Οι διασημότερες παραλίες τη Ρόδου βρίσκονται στην ανατολική ακτή. Οι περισσότερες από αυτές είναι οργανωμένες με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ ανάμεσα στις πολλές επιλογές θα βρείτε σίγουρα και πιο απόμερα μέρη.

Έλλη

Έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου και υποδέχεται κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών. Η Έλλη είναι η πιο πολυσύχναστη και κοσμική παραλία της πόλης της Ρόδου και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες beach μπαρ στην αμμουδιά.

Αφάντου

Η παραλία Αφάντου έχει ένα πιο οικογενειακό προφίλ. Θα τη βρείτε λίγο μετά το ομώνυμο χωριό, στα ανατολικά του νησιού. Το μεγάλο της μήκος δίνει τη δυνατότητα για πολλές επιλογές, αφού μόνο σε κάποια σημεία είναι οργανωμένη και θα βρείτε εύκολα κάποιο πιο μοναχικό σημείο, μόνο για εσάς. Ξαπλώστε πάνω στην βοτσαλωτή ακτή της και χαρείτε βουτιές σε καθαρά νερά, που βαθαίνουν όμως απότομα. Για τους λάτρεις των σπορ, εδώ υπάρχουν και εγκαταστάσεις για beach volley, beach soccer και πιο δίπλα το διάσημο golf Αφάντου.

Λαδικό

Στην περιοχή Λαδικό θα βρείτε μια από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού. Πρόκειται για έναν ήσυχο κολπίσκο, περιτριγυρισμένο από βράχια, που οδηγούν σε γαλαζοπράσινα νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες και η ψιλή της άμμος είναι ιδανική για παιχνίδια με κουβαδάκια για τους μικρούς κολυμβητές.

Άντονι Κουίν

Έγινε διάσημη από τα γυρίσματα της ταινίας “Τα κανόνια του Ναβαρόνε”, αγαπήθηκε από τον πρωταγωνιστή και διάσημο ηθοποιό Άντονι Κουίν και τελικά πήρε το όνομα του. Η παραλία Άντονι Κουίν είναι ιδανική για υποβρύχιες καταδύσεις, λόγω της υποθαλάσσιας μορφολογίας της και προσελκύει πολλά σκάφη, καθώς διαθέτει μια μικρή προβλήτα, στην οποία μπορούν εύκολα να αγκυροβολήσουν. Περιβάλλεται από βράχια, που αγκαλιάζουν τα πεντακάθαρα νερά της.

Καλλιθέα

Μια από τις must επισκέψεις, όταν βρεθείτε στη Ρόδο είναι οι περίφημες πηγές της Καλλιθέας, που έχουν αποτελέσει το σκηνικό μερικών από τις πιο γνωστές ελληνικές ταινίες και εξακολουθούν να γοητεύουν ντόπιους και τουρίστες. Οι μικρές διαδοχικές παραλίες της περιοχής περιβάλλονται από πεύκα και φοίνικες. Εδώ βρίσκονται και οι θερμές ιαματικές πηγές της Καλλιθέας.

Ιξιά

Στα βόρεια του νησιού η τεράστια παραλία, μήκους 8 χιλιομέτρων, της Ιξιάς είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους λάτρεις του surf. Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή το καλοκαίρι, τα γνωστά μελτέμια, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για κάθε είδους θαλάσσιο σπορ. Πολλοί την έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο δροσερή παραλία του νησιού.

Ιαλυσός

Η Ιαλυσός είναι μια άκρως τουριστική παραλία, καθώς εκτείνεται κατά μήκος της λεωφόρου Ηρακλειδών, όπου λειτουργούν μερικές από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού. Είναι και αυτή μια παραλία που ευνοεί το surfing και τα νερά της βαθαίνουν απότομα.

Κιοτάρι

Κατεβαίνοντας πιο νότια θα συναντήσετε το Κιοτάρι, μια μεγάλη σε μήκος οργανωμένη παραλία με ψιλή άμμο. Απολαύστε την θάλασσα και τα θαλάσσια σπορ και επιλέξτε για το γεύμα σας ένα από τα παραδοσιακά ταβερνάκια, που θα βρείτε κατά μήκος του παραλιακού δρόμου.

Φαληράκι

Μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων, μία από τις πιο οργανωμένες παραλίες του νησιού, με εγκαταστάσεις θαλασσίων σπορ και bungee jumping, ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bars, εστιατόρια, καφέ και water park, βρίσκεται δεκατέσσερα χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου.

Πρασονήσι

Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε μια μαγευτική τοποθεσία στο νοτιότερο άκρο του νησιού, το Πρασονήσι. Είναι ουσιαστικά μια βραχονησίδα, που συνδέεται με το υπόλοιπο νησί της Ρόδου με μια στενή λωρίδα άμμου μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου. Οι δυο παραλίες που σχηματίζονται, λόγω των ανέμων, σμίγουν και καλύπτουν τη στεριά, δημιουργώντας μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς. Η περιοχή θεωρείται παράδεισος για τους λάτρεις του surfing, αφού ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο πνέουν εκεί ισχυροί άνεμοι.

Λίνδος

Κάτω από τον πανέμορφο οικισμό της Λίνδου βρίσκονται δυο παραλίες με ήσυχα, κρυστάλλινα νερά, προφυλαγμένες από τον γραφικό κόλπο. Κολυμπήστε στις οργανωμένες παραλίες, θαυμάζοντας από πάνω σας τον κατάλευκο οικισμό και το κάστρο, που δεσπόζει στο λόφο.
Και ο κατάλογος δεν σταματά εδώ. Από την κοσμοπολίτικη παραλία της πόλης της Ρόδου, μέχρι την ήσυχη παραλία στα Κολύμπια, το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αυτό το νησί θα χορτάσετε ήλιο, θάλασσα και ατέλειωτες βουτιές.

Τσαμπίκα

Μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού είναι αυτή της Τσαμπίκας.Βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης της Ρόδου, κάτω από το βράχο που φιλοξενεί το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψιλής. Σε αυτή τη χρυσή αμμουδιά με τα κρυστάλλινα νερά θα απολαύσετε οικογενειακές βουτιές, αλλά και θαλάσσια σπορ. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ διαθέτει και καντίνες.
Για όσους από εσάς δεν διαθέτουν αυτοκίνητο μια καλή εναλλακτική είναι να πάρετε ένα από τα καΐκια που φεύγουν από την πόλη και κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες στις παραλίες. Για τους πιο τολμηρούς προτείνουμε την ανάβαση στο λόφο της εκκλησίας με την μαγευτική θέα.
Μπορείτε να μας στείλετε και εσείς τις δικές σας αποδράσεις ή να προτείνετε νέες περιοχές.

3 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More