ΕΡΓΑ 120.000.000 ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Την πεποίθησή του ότι σε επίπεδο έργων το νησί της Ρόδου και τα άλλα νησιά του νομού μας διέρχονται την καλύτερη περίοδο όλων των εποχών εξέφρασε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης ο οποίος κάλεσε όλους τους φορείς υλοποίησης έργων να είναι σε ετοιμότητα για την απορρόφηση κονδυλίων διαφορετικά όπως επεσήμανε θα υπάρξει απένταξη έργων.
Με αφορμή την ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει από την Περιφερειακή Αρχή στις 27 του μηνός στις 10 το πρωί στο Ροδίνι όπου ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι πρόεδροι των οργανισμών της Περιφέρειας ενώπιον όλης της τοπικής κοινωνίας διά μέσω των θεσμικών οργάνων της θα προβούν στον απολογισμό για τον έργο που έχουν επιτελέσει τον έναν χρόνο λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο κ. Μαχαιρίδης αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στα νησιά μας.
Μόνο στο νησί μας εκτελούνται ή είναι υπό δημοπράτηση έργα προϋπολογισμού 120.000.000 ευρώ που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και φορείς εκτέλεσης τους είναι η Περιφέρεια ο δήμος το υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Αιγαίο. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη σε απορρόφηση πόρων στην χώρα μας και ευελπιστούμε ότι μέσα στο 2012 αν ο κάθε δήμος ενεργοποιηθεί περισσότερο θα αυξήσουμε
το ποσοστό της απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ και καμία Περιφέρεια δεν θα μπορεί να πλησιάσει την δικιά μας .Το ποσοστό απορρόφησης των πόρων από την Περιφέρεια ξεπερνά το 50% από τον δήμο το 11% και από το υπουργείο Πολιτισμού το 9%.Έργα που δεν έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι τον Απρίλιο θα απενταχθούν καθώς πρόθεση μας είναι να μην μείνουν παρκαρισμένοι πόροι. Στο νησί της Ρόδου πάνω από 20 έργα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει » υπογράμμισε ο κ. Μαχαιρίδης.
Στην προσπάθεια που καταβάλει για να ενισχυθεί η απασχόληση των ντόπιων οικοδόμων έκανε γνωστό ότι θα επιδιώξει να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Υποδομών προκειμένου στα δημόσια έργα που εκτελούνται να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι που είναι κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης τονίζοντας ότι στα δημόσια έργα πρέπει να απασχολούνται ευρωπαίοι πολίτες που ζουν νόμιμα στην χώρα μας. 

Πηγή: www.proodos.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More