Οι δουλειές του σπιτιού κάνουν καλό στην υγεία

Για όλες εσάς που έχετε βαρεθεί να ασχολείστε με τις δουλειές τουσπιτιού και ο σύντροφος ή ο σύζυγός σας δε φροντίζει να σας απαλλάξει σε κάποιο βαθμό από το «βάρος» του νοικοκυριού η παρακάτω έρευνα ίσως θα μπορούσε να αποτελέσει μια....


μικρή παρηγοριά! Οι δουλειές του σπιτιού κάνουν καλό στην υγεία σας.

Σύμφωνα με ερευνητές του Κέντρου Έρευνας για τον Καρκίνο που εδράζεται στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης οι γυναίκες που ασχολούνται καθημερινά έξι ώρες με τις δουλειές του σπιτιού, με την κηπουρική και κάνουν και έναν περίπατο, έχουν 13% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο στο στήθος συγκριτικά με όσες προτιμούν… την καθιστική ζωή.

Ακόμη κι εκείνες που δε μπορούν να διαθέσουν παρά μόνο 2,5 ώρες καθημερινά στις οικιακές εργασίες μειώνουν τον κίνδυνο να προσβληθούν σε ποσοστό 8%.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ καθώς σε αυτή συμμετείχαν 8.000 γυναίκες. Οι επιστήμονες μελέτησαν τη διατροφή και τα επίπεδα άσκησης τους σε καθημερινή βάση.

«Αυτή η μελέτη καταδεικνύει τα οφέλη που έχει η άσκηση στον οργανισμό, ακόμη κι αν γίνεται σε “μέτριες ποσότητες”. 

Υπάρχουν ακόμη στοιχεία που δείχνουν ότι η άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου. Απαιτείται όμως να γίνουν περαιτέρω έρευνες για άλλες μορφές καρκίνου και να διερευνηθούν οι μηχανισμοί που συνδέουν την άσκηση με την εμφάνιση καρκίνου» ανέφερε ο καθηγητής επιδημιολογίας του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Tim Key.
http://www.trelokouneli.gr/2012/09/blog-post_2860.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More