Ρόδος: Σε λειτουργία το home port, που καθιστά το νησί πύλη εισόδου κι εξόδου για κρουαζιέρες


Νέα δεδομένα διαμορφώνονται από σήμερα, για την τουριστική προοπτική της Ρόδου στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού, με τη λειτουργία του home port, που καθιστά το νησί πύλη εισόδου κι εξόδου για τις κρουαζιέρες στη Μεσόγειο... Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς υπογράμμισε ότι «η Ρόδος κέρδισε το στοίχημα» και ευχαρίστησε όλους όσοι πίστεψαν από την αρχή ότι τα στενά χρονικά περιθώρια δεν θα αποτελέσουν εμπόδιο για την πραγματοποίηση του μεγάλου εγχειρήματος...


Το πρωί κατέπλευσε στο λιμάνι της Ρόδου το κρουαζιερόπλοιο Costa Atlantica, το οποίο -όπως και κάθε Πέμπτη- θα παραμένει έως τις 21:00 κι έφερε μαζί του 1.116 επιβάτες. Από τη Ρόδο επιβιβάστηκαν για την κρουαζιέρα στη Μεσόγειο 439 άτομα και αποβιβάστηκαν 276. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι κέρδος, μεταξύ των άλλων, για το νησί, αφού οι ενδιαφερόμενοι για την κρουαζιέρα θα πρέπει να ταξιδέψουν έως εδώ για να επιβιβαστούν και πιθανότατα να παραμείνουν κάποια βράδια, ενώ το ίδιο θα γίνεται και για όσους αποβιβάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο έχει δυνατότητα μεταφοράς 2.300 επιβατών και ο αριθμός των τουριστών θα είναι μεγαλύτερος από την επόμενη εβδομάδα, ενώ η εταιρεία Costa αναμένεται να δρομολογήσει κι άλλο πλοίο της στο home port Ρόδου. Μάλιστα, το ενδιαφέρον τόσο της Caribbean, όσο και μιας ακόμα εταιρείας κρουαζιέρας, έκανε σήμερα τον δήμαρχο Ρόδου να δηλώσει ότι «με τις κατάλληλες υποδομές το νησί μας μπορεί να καταστεί Κέντρο Κρουαζιέρας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο».
Σημειώνεται ότι στη Ρόδο βρίσκεται ο αρχιπλοίαρχος της εταιρείας Costa ο οποίος έμεινε ικανοποιημένος από τη ροή, αλλά και τον έλεγχο επιβατών και αποσκευών.

http://www.express.gr
 
http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/06/home-port.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More