Το πλωτό παλάτι «Celebrity Silhouette» για πρώτη φορά στη Ρόδο


Το πλωτό παλάτι «Celebrity Silhouette» αναμένεται να φτάσει για πρώτη φορά στο λιμάνι της Ρόδου την Κυριακή... 13 Μαϊου. Πρόκειται για κρουαζιερόπλοιο μήκους 335 μέτρων, το οποίο μεταφέρει έως και 3.500 τουρίστες.

Το Μάιο το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα έλθει προσεγγίσει το λιμάνι της Ρόδου μία φορά, ενώ οι εμφανίσεις του θα «πυκνώσουν» τους επόμενους μήνες, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου Κώστας Γεωργιάδης.

Η επιλογή της Ρόδου από την ιδιοκτήτρια εταιρεία του «Celebrity Silhouette» δείχνει ότι το νησί αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων και την συμπεριλαμβάνουν στα προγράμματα της κρουαζιέρας τους.

Παρόλα αυτά ο θαλάσσιος τουρισμός της Ρόδου τη φετινή τουριστική περίοδο αναμένεται να εμφανίσει σημαντική μείωση σε σχέση με πέρυσι.

Ο φετινός Απρίλιος σημείωσε πτώση στις αφίξεις των επιβατών κατά 39,5 % σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ ο Μάιος αναμένεται καλύτερος τουριστικός μήνας, καθώς έχουν προγραμματιστεί οι αρχικές και επιπλέον προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη φέτος οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2011 και ο αριθμός των επιβατών που θα μεταφέρουν στη Ρόδο θα σημειώσει μείωση της τάξεως του 15%-20% εν συγκρίσει με τον περσινό χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More