Η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στη χώρα μας;;;


Πως μπορεί η κ. Ρένα Ασημακοπούλου να γίνει η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας; 
Βρισκόμαστε ήδη στην διαδικασία διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης...

Σύμφωνα με το Σύνταγμα, αν δεν τελεσφορήσει και αυτή η προσπάθεια, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση για έναν μήνα και μετά θα έχουμε ξανά εκλογές.

Στο διάστημα αυτό, το Σύνταγμα προβλέπει ότι Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορίζεται ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ή ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ή του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Σήμερα, πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η κυρία Ρένα Ασημακοπούλου. Μάλιστα αποτελεί την πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση.

Στην περίπτωση λοιπόν διορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης, θα είναι υπηρεσιακή πρωθυπουργός, για ένα μήνα και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Το σενάριο αυτό που σας περιγράφω δεν είναι καθόλου απίθανο και ίσα-ίσα, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα πρέπει να θεωρείται ως το πιθανότερο.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο λοιπόν, η χώρα μας θα αποκτήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της, ΓΥΝΑΙΚΑ πρωθυπουργό και μάλιστα υπηρεσιακή! 

Βιογραφικό σημείωμα της κ. Ρένας Ασημακοπούλου του Νικολάου

Γεννήθηκε το 1946 στη Χατζή Πυλίας (Νομού Μεσσηνίας). Διορίστηκε Βοηθός Εισηγητού στις 11-11-1969, πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 29-6-1972, πρωτοδίκης Μεσολογγίου στις 25-1-1974. Προήχθη στο βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών στις 8-3-1985, στο βαθμό του Εφέτη στις 25-10-1990, στο βαθμό του Προέδρου Εφετών στις 15-1-2003, στο βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 16-8-2005, στο βαθμό του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου στις 8-7-2010. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More