Σπήλαιο με σταλακτίτες στη νότια Ρόδο... Άλλη μια ανεκμετάλλευτη κρυφή ομορφιά της Ρόδου. (Σπάνιες φωτογραφίες) ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Η αναδημοσίευση αυτή γίνεται με σκοπό την δημοσιοποίηση αυτού του θέματος (που πρώτο το RODIUS γνωστοποίησε γνωρίζοντας ότι μπορεί και να παίζει με την φωτιά) σε ακόμα περισσότερο ροδίτικο κοινό. Εμείς ξαναφέρνουμε το θέμα στην πρώτη σελίδα του ιστολογίου μας και αφήνουμε όσους θέλουν να ασχοληθούν και όσους δεν θέλουν απλά με το να το προσπεράσουν. Θα πρέπει να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις:

1. Το σπήλαιο αυτό είναι στην Ρόδο και συγκεκριμένα στο Γεννάδι (το λέμε γιατί ακούσαμε μέχρι και σχόλια του τύπου '' σιγά μην είναι στην Ρόδο'')
2. Αποτύπωση της σπηλιάς έχει γίνει, και είναι στην διάθεση του ιστολογίου μας.
3. Το αν είναι επικίνδυνη ή όχι δεν το γνωρίζουμε. Μπορούν να το μελετήσουν επιστήμονες αλλά με την παρουσία και το σπηλαιολόγου που την ανακάλυψε για να υπάρξει μια διασταύρωση απόψεων.
Εμείς απλά την δημοσιοποιούμε και οι εκάστοτε φορείς ας κάνουν όπως επιθυμούν, πάντως θεωρούμε ότι για να πέσει ένα φρούτο από το δέντρο δεν πρέπει πάντα να περιμένουμε να πέσει μόνο του αλλά να το σημαδέψουμε και με καμιά πέτρα για να το ρίξουμε. Τα χωριά μας αργοπεθαίνουν, η φυσική τους ομορφιά είναι τα τελευταία αποθέματα οξυγόνου, ας τα εκμεταλευτούμε...Σπάνιες φωτογραφίες από το RODIUS που απεικονίζουν ένα σπήλαιο στην Νότια Ρόδο με σταλακτίτες εξαιρετικής ομορφιάς. Ίσως να μην είμαστε συνηθισμένοι στο νησί μας από τέτοιου είδους σπήλαια, και ίσως να μην γνωρίζαμε την ύπαρξη τους όμως το ιστολόγιο μας βγάζει από τα συρτάρια του κάποιες παλιές φωτογραφίες της εν λόγω σπηλιάς με δύο στόχους.
1. Για να δούμε όλοι μας την σπάνια ομορφιά του νησιού μας
2. Για να επιχειρήσουμε να φέρουμε το θέμα αυτό ξανά στο προσκήνιο, μήπως και κάποια στιγμή το εκμεταλλευτούμε.

Τέτοια φυσικά φαινόμενα, όπως σπήλαια με σταλακτίτες, σε άλλες χώρες εκμεταλλεύονται πλήρως. Εδώ;;;;
Κάποιοι αρνούνται πεισματικά να βοηθήσουν στην εκμετάλλευση αυτής της σπηλιάς, ενώ ταυτόχρονα η αδράνεια του δήμου κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.
Το
RODIUS παραθέτει τις παρακάτω φωτογραφίες στους αναγνώστες του, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε από όλους όσους μπορούν να το διαδώσουν.
Δείτε τις φωτογραφίες:

 

3 σχόλια:

pou akrivws einai sto gennadi??????????????????????/

Στην Εκκλησία από πίσω. Όμως δεν υπάρχει κάποιος χώρος διαθέσιμος για να μπεις. Έτσι ανεκμετάλλευτος που είναι ο χώρος πρέπει να είσαι κομάντο για να καταφέρεις να μπεις. Σύμφωνα με πληροφορίες επίσημες έγινε προσπάθειες και μελέτες αλλά κρίθηκε ο χώρος ως μη κατάλληλος και επικίνδυνος για κατεδάφιση. Παρ`όλ`αυτά έχουν περάσει τόσα χρόνια και δεν έχει πάθει απολύτως τπτ.. Μήπως τελικά υπήρχαν συμφέροντα πίσω από την απόφαση της μελέτης;;

Εκεί ήταν κάποτε φρούριο το οποίο γκρεμίστηκε για να χτιστεί η εκκλησία... όποτε ίσως να είναι οι κατακόμβες του γιατί από ότι διακρίνω σε κάποια φωτογραφία υπάρχει μοσαϊκό πάτομα.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More