Γυναίκα: Ομοιοπαθητική Θεραπεία Ραγάδων: Οι συνηθισμένες ερωτήσεις σας και απαντήσεις.


Για διευκόλυνση όλων όσων ενδιαφέρονται για τη θεραπεία των ραγάδων συμπεριέλαβα εδώ όλες τις απορίες σας και τις απαντήσεις. 

1. Από τι αποτελείται η θεραπεία;
Η θεραπεία αποτελείται από ένα φυτικό λάδι με αιθέρια έλαια που εφαρμόζεις δύο φορές την ημέρα και από χαπάκια ομοιοπαθητικά που πίνεις 3 φορές την ημέρα.

2. Πόσο διαρκεί η θεραπεία;
Ό κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά. Υπάρχουν άτομα που έχουν δει σημαντική βελτίωση από τον πρώτο κιόλας μήνας  και σε άλλους αργότερα.


3. Θέλω πολύ να κάνω την θεραπεία αλλά τα χάπια με ανησυχούν. Μπορεί να μου δημιουργήσουν πρόβλημα;
Ποτέ και σε καμμία περίπτωση! Κατά τη διαδικασία παρασκευής τους έχουν αραιωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να καταργηθεί οποιαδήποτε πιθανότητα παρενέργειας, ενώ αντίθετα έχει ενισχυθεί η θεραπευτική τους ικανότητα. Γι αυτό το λόγο τα ομοιοπαθητικά φάρμακα δίνονται και σε περιπτώσεις που άλλα φάρμακα αντενδείκνυνται, όπως η κύηση, η ηπατίτιδα, η βρεφική ηλικία κ.α.

4.    Δηλαδή δεν έχουν παρενέργειες;
Απολύτως καμία

α) Ισχυρών φαρμάκων ( αντιβιοτικά, κορτιζόνη, ορμόνες, μείζονα ηρεμιστικά κ.α. ).
β) Καμφοράς ( ναφθαλίνης, καμφορούχων αλοιφών και πολύ δυνατών οσμών ).
γ) Μέντας ( τσίχλες, καραμέλες με μέντα, οδοντόκρεμες – επιτρέπονται οι οδοντόκρεμες που δεν έχουν μέντα, όπως οι παιδικές, όσες έχουν γλυκάνισο ή δυόσμο ).
δ) Καφέ ( επιτρέπονται και διατίθενται στα φαρμακεία υποκατάστατα του ελληνικού και του στιγμιαίου καφέ από κριθάρι, ρεβύθι, κιχώρι, σύκα κ.α. Ο καφές όπως και οι υπόλοιπες απαγορευμένες τροφές που αναφέρονται εδώ, αντιδοτούν την ομοιοπαθητική θεραπεία, δηλαδή αδρανοποιούν την θεραπευτική επίδραση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων. Η αποφυγή της καφεϊνης είναι συνεχής κατά τη διάρκεια της ομοιοπαθητικής θεραπείας, και συνιστούμε στους ασθενείς να αποφεύγουν τον καφέ για περίπου τρία χρόνια μετά τη σταθεροποίηση της υγείας τους. Επιτρέπεται επίσης ο ντεκαφεϊνέ και το τσάϊ (εφόσον γίνεται μικρή κατανάλωση) και η σολοκάτα, καθώς ομοιοπαθητική θεραπεία δεν επηρεάζεται από αυτά.
ε) Coca-cola (αποφύγετέ την εντελώς ή περιορίστε την το πολύ σε ένα κουτάκι την ημέρα, αναλόγως της ευαισθησίας του ασθενούς και των οδηγιών του γιατρού σας).
στ) Γαρύφαλο ή ευγενόλη που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι ( καλά θα είναι πριν την έναρξη της ομοιοπαθητικής θεραπείας να τακτοποιούνται οι οδοντιατρικές εκκρεμότητες).
Οι πιο πάνω περιορισμοί αφορούν την λεπτοφυή κι ευαίσθητη σύσταση του ομοιοπαθητικού φαρμάκου και όχι σε κάποια επικινδυνότητα στη περίπτωση ταυτόχρονης λήψης τους.

6. Υπάρχει κάτι που εμποδίζει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας;
Εάν παίρνεις ορμόνες ή αντιβιοτικά ελαττώνεται  σημαντικά η δράση τους. Είναι καλύτερα να  περιμένεις  να ολοκληρώσεις την θεραπεία και μετά να ξεκινήσεις την αγωγή για τις ραγάδες μετά από ένα με δύο μηνες διακοπής.

7. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο βάζουμε το λαδάκι;
 Δεν υπάρχει σίγουρα συγκεκριμένος τρόπος για να βάζεις το λάδι. Ότι σε βολεύει καλύτερα, το κυκλικό μασάζ είναι  συνήθως το πιο εύκολο.

8. Πόση ποσότητα λαδιού βάζουμε σε κάθε περιοχή;
Ποσότητα τόση ώστε να μπορείς να κάνεις μασάζ στην περιοχή.

9. Θα δω σίγουρα αποτέλεσμα;
Αν και οι αρχικές ενδείξεις έδειχναν αποτελεσματικότητα 100% στην πορεία δυστυχώς βρέθηκε ένας μικρός αριθμός ατόμων που δεν ανταποκρίθηκε στην θεραπεία. Από τα 500+ άτομα μόνο τέσσερεις έχουν αναφέρει στην Ρασέλ μέχρι τώρα πως δεν έχουν δει αποτέλεσμα μετά από έξι μήνες θεραπείας. Στην μία περίπτωση δε η κοπέλα έπαιρνε ορμονοθεραπεία ενώ στην άλλη έπινε καφέ όπως είπε μετά στη Ρασέλ.  Δείτε εδώ μαζεμένες θετικές εμπειρίες που έχουν αφήσει στα σχόλια κατα διαστήματα μερικές από τις κοπέλες που έχουν κάνει τη θεραπεία.

10. Οι ραγάδες μου είναι πάνω από 10 ετών λευκές μεγάλες. Έχει αποτέλεσμα σε παλιές ραγάδες;
Όσο πιο πρόσφατες είναι οι ραγάδες τόσο πιο γρήγορα συνήθως ανταποκρίνονται στην θεραπεία. Σε παλιές, βαθιές ραγάδες απλά μπορεί να χρειαστεί  περισσότερος χρόνος για να φύγουν τελείως. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις με παλιές ραγάδες που είδαν σημαντική βελτίωση και από τον πρώτο μήνα.

11.  Οι ραγάδες  εξαφανίζονται μόνιμα;
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα. Βέβαια σε επόμενη εγκυμοσύνη ή απότομη αλλαγή βάρους μπορεί να δημιουργήσετε  καινούργιες

12. Μπορώ  να κάνω την θεραπεία (λάδι +χάπια) μετά την εγκυμοσύνη και ενώ θηλάζω.
Καλό είναι να τα ξεκινήσεις μετά τον θηλασμό.

13. Τα χαπάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα πάρω 10-30 λεπτά πριν το φαγητό; Δεν μπορώ να τα πάρω  2 ώρες πριν το φαγητό ή μετά το φαγητό;
Όχι πρέπει να τηρείς αυτόν τον χρονικό περιορισμό

14. Πως γίνεται η αποστολή; Θα πάρω απόδειξη;
Στέλνονται με αντικαταβολή με courier. Ασφαλώς και δίνεται νόμιμη απόδειξη από το φαρμακείο της Ρασέλ

15. Πως κάνω παραγγελία;
Μπορείς να στείλεις  email  με τα στοιχεία σου και  την ποσότητα για  τους μήνες που θέλεις  την θεραπεία και η Ρασέλ  θα σου τας τείλει με αντικαταβολή. Το email   επικοινωνίας είναι natural.remedies@hotmail.com

16. Έχω στείλει mail για παραγγελία γιατί δεν έχω λάβει ακόμη απάντηση
Η Ρασέλ δουλεύει ώρες πολλές στο φαρμακείο, είναι μητέρα τριών παιδιών, παρακολουθεί συνεχώς πολλά σεμινάρια μερικά από αυτά στο εξωτερικό και τέλος δέχεται καθημερινά πάρα πολλά email.
Δείξτε κατανόηση λοιπόν και εάν δείτε ότι μέσα σε μια εβδομάδα δεν σας απαντήσει απλά ξαναστείλτε το email σας. 


Εδώ είναι όλες οι απορίες και ερωτήσεις που έχει λάβει  και εγώ στα σχόλια και η Ρασέλ στο email της όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζω να σας κάλυψα...
Πριν επικοινωνήσετε με την Ρασέλ διαβάστε προσεκτικά τις απαντήσεις και  αν κάτι δεν έχει έχει απαντηθεί  παραπάνω στείλτε την ερώτησή σας.
Επίσης διαβάστε και το σχετικό άρθρο σχετικά με την ομοιοπαθητική για περισσότερες γενικές λεπτομέρειες.

Ενημέρωση 19/07/2011: Για δική σας διευκόλυνση  μπορείτε να βρείτε στην σελίδα "Εμπειρίες από την θεραπεία για τις ραγάδες"  συγκεντρωμένα τα σχόλια με τα θετικά αποτελέσματα της θεραπείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More