Συνεχίζουν τα γρι γρί να λεηλατούν τους ψαρότοπους γύρω από τη Ρόδο


ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ

Διαμαρτυρία των ερασιτεχνών αλιέων σήμερα (Τετάρτη) το πρωί στην Κολώνα. Καταδρομικές επιχειρήσεις με βάση την Κρήτη χωρίς κανείς να τους ενοχλεί!
Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Τετάρτης οι ερασιτέχνες αλιείς της Ρόδου για τη συνεχιζόμενη λεηλασία των ψαρότοπων του νησιού από γρι γρί που έρχονται ειδικά για τον σκοπό αυτό από την Κρήτη...

 

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν ύστερα από την αδιαφορία που εξακολουθούν να δείχνουν οι παντός είδους αρμόδιοι, παρά τα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες τους. Στη διαμαρτυρία, που θα πραγματοποιηθεί το πρωί 9.30 – 10 στην Κολώνα θα παραστούν ερασιτέχνες αλιείς από την πόλη και τα χωριά. Θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία και από τη Λίνδο, οι οποίοι έχουν προσωπική άποψη για το καταστροφικό έργο των γρι γρί, αφού κυρίως στους ψαρότοπους της Λίνδου δραστηριοποιούνται ειδικά τον τελευταίο καιρό, όπως αποκάλυψε το «Rodosalarm».
Όπως έγινε γνωστό τα γρι γρί φέτος δεν έχουν αφήσει τίποτα στους ψαρότοπους, η καταστροφή είναι μεγάλη, δεδομένου ότι στο πέρασμά τους «σκάβουν» το βυθό και ξηλώνουν τα πάντα, ειδικά σε μια εποχή που τα ψάρια γεννούν! Τα εν λόγω γρι γρί έρχονται από την Κρήτη, μένουν λίγες μέρες με εντατική δουλειά, φορτώνουν πρώτα ψάρια, και αναχωρούν για τη βάση τους. Είναι δε πάντα τα ίδια.
Για την καταστροφική επιδρομή τους οι ερασιτέχνες αλιείς ενημέρωσαν τους αρμόδιους, αλλά τίποτα δεν έγινε.

Τα γρι γρί είναι μεγάλα αλιευτικά σκάφη με πληρώματα 8 – 10  ψαράδες, κυρίως αλλοδαπούς και σε κάθε επιδρομή τους μαζεύουν τόνους ψάρια με τη χρήση μηχανικών μέσων. Γι’ αυτό και όπως λένε οι ντόπιοι ερασιτέχνες ψαράδες κάθε χρόνο τα ψάρια λιγοστεύουν και η εκτίμησή τους είναι ότι σε δύο – τρία χρόνια δεν θα έχει μείνει τίποτα!
Το ψάρεμα με γρι γρί αυτή την περίοδο είναι παράνομο και γι’ αυτό προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι παρά τις καταγγελίες, κανένας αρμόδιος δεν παρεμβαίνει για να σταματήσει το καταστροφικό τους έργο.
Κάθε επιδρομή ενός γρι γρί αποφέρει μεγάλα κέρδη στους ιδιοκτήτες τους.

http://rodosalarm.gr/index.php/reportaz/4915-2012-06-27-05-53-27

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More