Ναι ή όχι στο κολύμπι τις "δύσκολες ημέρες";



Ναι ή όχι στο κολύμπι τις  δύσκολες ημέρες ;

Το ερώτημα αυτό ταλανίζει τις περισσότερες γυναίκες. Να κάνεις μπάνια στη θάλασσα όταν έχεις περίοδο ή μήπως όχι;

Δεν τα υπολόγισες καλά κι έτυχε να αδιαθετήσεις στο νησί. Σκέφτεσαι να δοκιμάσεις να βάλεις ταμπόν για να μη χάσεις τα μπάνια σου αλλά έχεις ακούσει τόσα αναφορικά με το κολύμπι με περίοδο και δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Απαγορεύεται τελικά ή όχι;


 
Μπάνιο με περίοδο: Επιτρέπεται;
Ατάκες του στυλ μην κάνεις μπάνιο και μην έρθεις σε επαφή με νερό κατά τη διάρκεια της περιόδου ανήκουν στο παρελθόν καθώς το σωστό πλύσιμο όχι μόνο είναι επιθυμητό αλλά και αναγκαίο για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής τις ημέρες της εμμήνου ρύσης. Τι συμβαίνει όμως αναφορικά με τα καλοκαιρινά μπανάκια στη θάλασσα; Το να βουτήξεις όντας αδιάθετη σε βλάπτει ή σε ωφελεί;
 
Να κολυμπήσεις ή όχι; Εσύ αποφασίζεις
Το αν θα μπεις στη θάλασσα ή όχι με περίοδο είναι μια καθαρά προσωπική απόφαση κι εξαρτάται από το πώς αισθάνεσαι αλλά και από τη διάθεσή σου.
Να θυμάσαι βέβαια πως τις ημέρες αυτές, καλό θα είναι να αποφεύγεις τις πολύ κρύες θάλασσες που μπορεί να επιδεινώσουν την δυσμηνόρροια λόγω της συστολής των αγγείων που προκαλεί το παγωμένο νερό. Αν για παράδειγμα οι πόνοι είναι έντονοι και η ροή εμποδίζεται, μπορείς να αρκεστείς στην ηλιοθεραπεία (προτιμότερο βέβαια να αρκεστείς στη χαλάρωση υπό σκιά) και να αφήσεις το μπανάκι για την επόμενη ημέρα ενώ αντίθετα αν αισθάνεσαι καλά μπορείς να το τολμήσεις.
 
Προσοχή: Πες όχι στην ηλιοθεραπεία με βρεγμένο μαγιό
Σε κάθε περίπτωση βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάς πως δεν πρέπει να αφήσεις το βρεγμένο μαγιό να στεγνώσει πάνω σου. Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις με το που θα βγεις από τη θάλασσα, όταν κολυμπάς όντας αδιάθετη, είναι να αλλάξεις το βρεγμένο σου μαγιό με ένα στεγνό.
Επίσης, τις ημέρες που είσαι αδιάθετη καλό θα ήταν να μειώσεις στο ελάχιστο την ώρα της ηλιοθεραπείας και να προτιμήσεις να κάτσεις στη σκιά
 
Μικρές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να παραβλέψεις:
- Πριν τοποθετήσεις το ταμπόν αλλά κι όταν θα το βγάλεις επιβάλλεται να πλύνεις πολύ καλά τα χέρια σου ώστε να αποφύγεiς τις μολύνσεις. Αν δεν έχεις ξαναχρησιμοποιήσει ταμπόν μπορείς να ανατρέξεις σε παλαιότερο άρθρο μας με σχετικές οδηγίες χρήσεως συνοδευόμενες από κατατοπιστικό βιντεάκι.
- Να αποφεύγεις τα πολύ κρύα κι αμφιβόλου καθαρότητας νερά. Οι θάλασσες που δεν είναι καθαρές μπορεί να προκαλέσουν κολπίτιδες ή κυστίτιδες στις γυναίκες, ενώ όταν τα νερά είναι πολύ κρύα, επίφοβες είναι και οι σαλπιγγίτιδες. Μην βουτάς δηλαδή σε θάλασσα ή πισίνα αν έχεις και την παραμικρή αμφιβολία για την καθαρότητα της.
- Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν αισθάνεσαι καλά, ζαλίζεσαι, πονάς ή νιώθεις εξαιρετικά αδύναμη θα πρέπει να αποφύγεις το κολύμπι. Και να χάσεις ένα μπανάκι δεν έγινε και κάτι! 
 
 http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13333&subid=2&pubid=129066626
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More