Απαράδεκτες υποδομές στις αφίξεις του αεροδρομίου Ρόδου


Ταξίδευα σήμερα απο Αθήνα προς Ρόδο, όταν αντίκρυσα το χάος απο πλήθος επισκεπτών έξω απο τον χώρο των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Οι επισκέπτες βρίσκονταν ακριβώς... στην ανοιγόμενη πόρτα όπου βρίσκεται η έξοδος των επιβατών απο τον ελεγχόμενο χώρο προς την αστική περιοχή του αεροδρομίου, με αποτέλεσμα η έξοδος η δική μας, να είναι δύσκολη, διότι δεν υπήρχε χώρος να περάσουμε προς τα έξω... Πρίν από μερικούς μήνες, υπήρχε ένα προστατευτικό διαχωριστικό όπου <<απέτρεπε>> τους επισκέπτες να περάσουν προς την πόρτα των αφίξεων. Αυτό όμως, για κάποιον λόγο που δε γνωρίζω, το έβγαλαν και αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτό το χάος! Παρά τις προσπάθειες του ενός ατόμου απο το προσωπικό ασφαλείας που υπήρχε εκεί, οι επισκέπτες μόλις έβρισκαν ευκαιρία, προσπαθούσαν να μπούν στον ελεγχόμενο χώρο. Οι αφίξεις στη Ρόδο έχουν 4 ανοιγόμενες πόρτες, όπου για την αποτροπή της εισόδου στους επισκέπτες, γίνεται μόνο απο ένα άτομο! Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, υπάρχει επίσης μόνο ένα άτομο απο το προσωπικό ασφαλείας, αλλά τουλάχιστον εκεί έχουν να προσέχουν μια μικρή έξοδο του ενός μέτρου, αφού υπάρχουν προστατευτικά για την αποτροπή της εισόδου! Ο χώρος των αφίξεων είναι μελετημένος σωστά ώστε να αποτρέπει την είσοδο στους επισκέπτες! Οι πόρτες έχουν αδιάφανο τζάμι όπου δεν μπορείς να ξέρεις τι γίνεται στον χώρο των αφίξεων. 
Σε αντίθεση με εδώ που υπήρχε προστατευτικό και όπως ανέφερα παραπάνω, το βγάλανε και τις πόρτες που ανοίγουν απο την έξω μεριά και είναι κανονικό διαφανές τζάμι!
Κατανοώ την λαχτάρα των συγγενών και φίλων που έρχονται να υποδεκτούν τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά έτσι γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η έξοδος κάποιων άλλων.. 
Πιστεύω πως πρέπει σιγά σιγά το αεροδρόμιο να φτιάξει τις υποδομές του, διότι το πάσχα έφτιαξαν τον χώρο των αναχωρήσεων στο σημείο ελέγχου, αλλά το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι τουρίστες και οι επιβάτες μόλις έρχονται στο νησί μας, είναι ο χώρος των αφίξεων! 
Είμαι περίφανος που είμαι απο τη Ρόδο, αλλά ντρέπομαι, για την πρώτη εικόνα που αντικρίζουν όσοι έρχονται στο ωραίο νησί μας!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More