«Ποιό μυστικό κρύβει το κουφάρι του «Κοντίκι» στη μέση του Μαντρακιού;


ΑΘΛΙΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΟ!

Θα επιστρέψει στην παλιά του θέση, ή θα πάει φάτσα στην πιάτσα των ταξί; Δήμος και Λιμεναρχείο κάνουν την πάπια!
Παρατράβηξε η προκλητική και απαράδεκτη κατάσταση με το «Κοντίκι» να βρίσκεται στη μέση της θάλασσας του Μαντρακιού και να «στολίζει» με το κουφάρι του το πιο επίκαιρο σημείο της πόλης. Αναζητώντας το «γιατί», δηλαδή την αλήθεια, δεν φωτισθήκαμε επαρκώς, ή μάλλον σχεδόν καθόλου. Οι επί του προκειμένου αρμόδιοι μάλλον ζουν σε άλλο κόσμο, όχι βέβαια και οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά τί κάνουν και τι θέλουν.
Οι ιδιοκτήτες τη δουλειά τους και τα συμφέροντά τους προσπαθούν αν επιβάλλουν και να εδραιώσουν, αλλά οι αρμόδιοι, με τίνος την πλευρά είναι; Άραγε με την πλευρά της πόλης, ή με την πλευρά των ιδιοκτητών;
Το Κοντίτι παρασύρθηκε πριν από έξι ολόκληρους μήνες από σφοδρή κακοκαιρία και βρέθηκε στη μέση του Μαντρακιού. Το λογικό θα ήταν μόλις πέρασε η κακοκαιρία, να γινόταν ρυμούλκηση και να ξαναδενόνταν στη θέση του, εκεί όπου βρίσκονταν επί 40 χρόνια, όπως ορίζει και η άδεια του –άλλη αμαρτωλή ιστορία κι’ αυτή!..

 



Αντί όμως να ακολουθηθεί αυτός ο λογικός δρόμος, εκείνο που έγινε, με τη συνεργασία αρμοδίων αρχών και ιδιοκτητών, ήταν να πακτωθεί από δύτες γερά στο βυθό ώστε να μην παρασυρθεί και προκληθούν ζημιές σε θαλαμηγούς και κότερα. Σε έξι μήνες το Κοντίκι σκούριασε, διαλύθηκε, μετατράπηκε σ’ ένα αντιαισθητικό κουφάρι και βρίσκεται εκεί ως εμβληματική παρουσία για να κοσμεί ολόκληρη την παραλιακή λεωφόρο, απ’ όπου διέρχονται καθημερινά εποχούμενοι και πεζοί χιλιάδες ξένοι τουρίστες: Μάλλον θα αναρωτιούνται περί τίνος πρόκειται, τουτέστιν τί είδους αξιοθέατο αντικρίζουν τα ματάκια τους!

Αρμόδιοι γι’ αυτή την ύποπτη αθλιότητα είναι το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και επικουρικά το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. Φαίνεται όμως ότι τ’ αφεντικά που αποφασίζουν τι πρέπει αν γίνει και πότε, είναι οι ιδιοκτήτες του κουφαριού. Το Λιμεναρχείο νίπτει τας χείρας του, το δε Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, δηλαδή ο Δήμος ρόδου, κάνει κυριολεκτικά την πάπια. Ίσως διότι αναγνωρίζει ως αφεντικά της υπόθεσης τους ιδιοκτήτες – όποιοι κι αν είναι αυτοί, ουδόλως ενδιαφέρει.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, σε ό,τι αφορά το ρόλο του καθενός και τι κρύβεται από πίσω. Το Κοντίκι μπορεί να επιστρέψει στην παλιά του θέση, όπως ορίζει η άδεια που χαριστικά δόθηκε, ελέω …Μητροπολίτη, σε ευνοούμενους μιας άλλης εποχής! Όμως οι (νέοι) ιδιοκτήτες δεν θέλουν, λέγεται, την παλιά θέση, δεν τους αρέσει. Και απαιτούν να μετακινηθεί και να δέσει στη φάτσα του Μαντρακιού, απέναντι στη πιάτσα των ταξί.

Και γιατί αυτό; Μα διότι από την καινούργια θέση θα προσελκύεται περισσότερη πελατεία, άρα μεγαλύτερες εισπράξεις, επομένως μεγιστοποίηση κερδών και κατοχύρωση συμφερόντων!
Άλλο πειστικό σενάριο δεν ακούγεται, πλην κάποιων ψιθύρων που μάλλον προέρχονται από …ζηλιάρηδες και …κακοπροαίρετους! Όμως το θέμα είναι «τί κάνει ο Δήμος;» - το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο; Γιατί δεν αποφασίζει την απομάκρυνση του κουφαριού από τη μέση του Μαντρακιού και να το πάει στο καρνάγιο; Έστειλε, λένε οι πληροφορίες, έγγραφες προειδοποιήσεις στους ιδιοκτήτες! Σωθήκαμε!..
Μήπως η δουλειά είναι στο μάστορη και το πάνε «λάου λάου» για να γίνει αυτό που θέλουν οι ιδιοκτήτες;
                                                                           Θ.Μ.

http://www.rodosalarm.gr/index.php/reportaz/4739-l------lr----

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More