Στη Ρόδο ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας


Τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Du Qi Wen υποδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς. Ο κ. Qi Wen εξέφρασε τον θαυμασμό του για την ομορφιά του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος της Ρόδου, την οποία χαρακτήρισε «ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού», ενώ προανήγγειλε την άτυπη και ανεπίσημη, αν και ουσιαστική, επίσκεψη αναψυχής στο νησί μας του πρωθυπουργού της Λ.Δ. της Κίνας Wen Jiabao σε περίπου ένα μήνα από σήμερα. Ο κ. Jiabao θα παραμείνει στη Ρόδο μόνο μία μέρα, καθώς το πρόγραμμα των διακοπών του είναι φορτωμένο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον κ. QiWen, ο κινέζος πρωθυπουργός είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος στην Κίνα.
Στο πλαίσιο του διαλόγου μεταξύ του πρέσβη της Κίνας και του δημάρχου Ρόδου συζητήθηκαν θέματα τουρισμού και ανταλλάχθηκαν δώρα.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. QiWen, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα δύο σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική πολιτική της Κίνας προς τη χώρα μας: το θέμα της βίζας και το θέμα της ανυπαρξίας απ' ευθείας πτήσεων, με αποτέλεσμα το συντομότερο αεροπορικό ταξίδι από την Κίνα στη Ρόδο να έχει διάρκεια πάνω από δέκα ώρες.
http://rodosinfonews.com/index.php/2012-04-28-09-32-21/rhodes/3435-2012-05-25-08-22-01.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More