Ο ιταλικός οργανισμός Veratour "φέσωσε" ροδίτικα ξενοδοχεία!


- Πτώχευση αλά ιταλικά για τον ελληνικό τουρισμό

Σοκ έχει προκαλέσει στις ελληνικές επιχειρήσεις η απόφαση του ιταλικού ιδιωτικού οργανισμού Veratour, με την οποία ανακοινώνει αιφνιδίως ότι
προχωρά σε στάση πληρωμών προς τους ξενοδόχους της χώρας μας με τους οποίους συνεργάζεται.
Με την απόφαση ζημιώνονται οικονομικά σε σπουδαίο βαθμό επτά μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία που βρίσκονται σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κω, Μύκονο, Κρήτη και Αλόννησο.
Συγκεκριμένα, τινάζονται στον αέρα οι συμβάσεις αποκλειστικής και εγγυημένης συνεργασίας, που έχουν οι μονάδες αυτές με τους Ιταλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.
Μάλιστα, η ιταλική εταιρεία αναστέλλει τις πληρωμές της προς τα εν λόγω ξενοδοχεία επικαλούμενη «σύντομη έξοδο από την ευρωζώνη», τις «αποφάσεις στην πρόσφατη Σύνοδο των G8, την «κυβερνητική αστάθεια» και τις «επικείμενες εκλογές» στη χώρα μας.
Βασικό ρόλο στη δημιουργία αρνητικού κλίματος για την πατρίδα μας  και στο «πάγωμα» του ενδιαφέροντος για κρατήσεις σε ελληνικούς οργανισμούς αποτέλεσαν οι ειδήσεις στα τηλεοπτικά δελτία της ιταλικής τηλεόρασης, τα οποία παρουσίαζαν τους Έλληνες να σπεύδουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες.
Να σημειωθεί ότι τη χώρα μας επισκέπτονται κάθε χρόνο σχεδόν ένα εκατομμύριο Ιταλοί στο σύνολο των 16,5 εκατομμυρίων αφίξεων στην Ελλάδα το 2011. newsbomb.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More