Προετοιμασίες για ρυθμίσεις στην Παλιά Πόλη ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου


Η προετοιμασία της Μεσαιωνικής Πόλης για το ξεκίνημα της σαιζόν σε θέματα κυκλοφοριακά, εμφάνισης και κοινόχρηστων χώρων ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα (Τετάρτη) στο δημαρχείο.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς και μετείχαν: ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Μεσαιωνικής Πόλης Μανόλης Καμπουρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Μανόλης Σαββής, ο αντιδήμαρχος διοικητικών με αρμοδιότητα και τη δημοτική Αστυνομία Στράτος Καρίκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας πόλεως Ρόδου Χαράλαμπος Ευθυμιάδης, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα καθαριότητας Δημήτρης Καρατζιάς, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης Χάρης Λαμπρίδης και ο προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Λευτέρης Αυγερινός.
Όπως αποφασίστηκε από τη νέα σαιζόν στις πύλες της Μεσαιωνικής Πόλης θα λειτουργήσουν οι ηλεκτρικές μπάρες που εγκαταστάθηκαν πέρυσι προκειμένου να μην γίνεται πλέον η φύλαξη από ιδιωτική εταιρεία. Επιπλέον αυστηρός θα είναι από πλευράς Δημοτικής Αστυνομίας ο έλεγχος για την είσοδο των δικύκλων.
Προσδιορίστηκαν δε οι πλατείες στις οποίες θα σταθμεύουν τα οχήματά τους οι μόνιμοι κάτοικοι.  Η πλατεία Αγ. Παντελεήμονα θα δοθεί κατά το ήμιση στη στάθμευση οχημάτων των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, έναντι αντιτίμου το οποίο θα προσδιοριστεί.
Στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής είναι η βελτίωση χαλικόστρωτων και πλακόστρωτων δρόμων, αλλά και οι παρεμβάσεις σε όλες τις τουαλέτες προκειμένου να είναι λειτουργικές και καθαρές, αρμοδιότητα την οποία έχει αναλάβει η εταιρεία «Πηγές Καλλιθέας».
Αξίζει να τονιστεί ότι στην προσπάθεια να διατηρείται η Μεσαιωνική Πόλη όσο πιο καθαρή γίνεται θα τοποθετηθούν μικροί καλαίσθητοι κάδοι σε  σημεία που δεν υπήρχαν. Θα υπάρξει δε μέριμνα ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των αδέσποτων ζώων στην περιοχή.
Αυστηρή θα είναι η εφαρμογή των νόμων σε θέματα κατάληψης κοινόχρηστων χώρων αφού συνεργείο θα βρίσκεται μόνιμα στην περιοχή, μετά και τις διαγραμμίσεις οι οποίες θα γίνουν. Το συνεργείο θα παρεμβαίνει άμεσα για την απομάκρυνση τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων.
Όπως έγινε γνωστό εντός του επόμενου μήνα, θα ελεγχθούν τα καταστήματα που είχαν πολεοδομικές παραβάσεις και θα τους επιβληθούν κυρώσεις στις περιπτώσεις που δεν έχουν συμμορφωθεί με τις σχετικές διατάξεις. Ο δήμαρχος εξάλλου θα ζητήσει τη στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία για την τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και κυρίως την αποφυγή ηχορύπανσης.
«Η εύρυθμη λειτουργία της Μεσαιωνικής Πόλης και ο σεβασμός προς τους μονίμους κατοίκους είναι προτεραιότητα μας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Το είδαμε: rodosalarm.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More