ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ- ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ, ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ, ΚΑΣΣΑΡΑΣ


Επιθεωρητές – ελεγκτές του υπουργείου Υγείας θα βρίσκονται εντός των ημερών στη Ρόδο για να εξετάσουν αναλυτικά τα προβλήματα του νοσοκομείου, προκειμένου να καταθέσουν το πόρισμά τους στο υπουργείο, για να εξακριβωθεί τι πραγματικά συμβαίνει στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα. Αυτό αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, που πραγματοποιήθηκε χθες, υπό την προεδρία του Δημήτρη Κρεμαστινού και με την παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, του υφυπουργού Μιχάλη Τιμοσίδη, των βουλευτών Νίκου Ζωίδη, Γιώργου Κασσάρα και Μίκας Ιατρίδη, του περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη, του δημάρχου Ρόδου Στάθη Κουσουρνά και της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ. 
Μεγάλοι απόντες από τη χθεσινή συνεδρίαση ήταν η διοίκηση του νοσοκομείου και οι εκπρόσωποι των γιατρών και των εργαζομένων, οι οποίοι απέστειλαν υπόμνημα στον κ. Κρεμαστινό, στο οποίο περιγράφουν αναλυτικά τα χρόνια προβλήματα του νοσηλευτικού μας ιδρύματος, αλλά και παραθέτοντας όλα τα στοιχεία που αφορούν προσλήψεις και κενά προσωπικού.
Την απουσία των εκπροσώπων του νοσηλευτικού μας ιδρύματος καυτηρίασε με δηλώσεις του σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο πρόεδρος της επιτροπής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος τόνισε πως δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη βουλή να ασχολείται με το θέμα του νοσοκομείου και οι άμεσα εμπλεκόμενοι να μην προσέρχονται στη συνεδρίαση, ούτε καν για διάλογο. Ο κ. Κρεμαστινός εξέφρασε και την πικρία του για το γεγονός ότι ορισμένοι πολιτικοποιούν το νοσοκομείο, τη στιγμή που αναζητούνται λύσεις για να μπορούν οι νοσηλευόμενοι να έχουν καλύτερες παροχές περίθαλψης, ενώ μέσω δελτίο τύπου δηλώνει: 
«Πιστεύω ότι υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, που η χώρα αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο πτώχευσης, τίποτα περισσότερο δεν μπορεί να επιτευχθεί, γι’ αυτό και παρακαλώ όλους όσους θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν το Νοσοκομείο, να χαμηλώσουν τους τόνους και, σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση, να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα.»
Σε σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Ρόδου έκανε λόγο για θετικά αποτελε’σματα από τη χθεσινή συνάντηση με τον τον Ανδρέα Λοβέρδο να με χαρά αποδεκτή την παραίτηση του Μιχάλη Κόκκινου από τη θέση διοίκησς και να επιρρίπτει εξ ολοκλήρου τις ευθύνες στον τέως διοικητή του ιδρύματος, ενώ αναφέρθηκε και στην σιγουριά που του αποπνέει ο διορισμένος από τον ίδιο νέος διοικητής του ιδρύματος Βασίλης Παπανικόλας. «Στο νέο νομοσχέδιο που αθ κατατεθεί θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τις νησιωτικές περιοχές , ενώ 48 νοσηλευτές θα καλύψουν άμεσα το νοσοκομείο με τους 33 να αποτελούν το επικουρικό προσωπικό και τους 15 το εποχιακό» ενημέρωσε σήμερα ο κ Κουσουρνάς. Από τη χθεσινή συνάντηση κατέστη σαφές το πρόβλημα του νοσηλευτικού ιδρύματος στους κκ Λοβέρδο και Τιμοσίδη συμπληρώνοντας πως πρέπει να συνεχιστούν οι πιέσεις στην Β ΥΠΕ και να μην υπάρξει εφησυχασμός. Τέλος ο κ Κουσουρνάς αναφέρθηκε και στην απόκλιση των στοιχείων νοσοκομείου και της ΔΥΠΕ που αντιστοιχεί σε 30 εργαζομένους 
Από την πλευρά τους οι βουλευτές Δωδεκανήσου ισχυρίστηκαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου, ζητώντας την άμεση στελέχωσή του, ενώ οι Μαχαιρίδης και Κουσουρνάς ζήτησαν μόνιμες λύσεις και άσκησαν πιέσεις προς την κατεύθυνση αυτή. 
Μιλώντας σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο βουλευτής Γιώργος Κασσάρας υπογράμμισε πως δεν είναι ευτυχής από τα αποτελέσματα της συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας ότι τουλάχιστον το νοσοκομείο εξασφάλισε για φέτος 18 επικουρικούς γιατρούς, ενώ γνωστοποίησε πως δεν θα γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 
Να σημειωθεί πως ο πρώην διοικητής Μιχάλης Κόκκινος, αφού έγινε δεκτή η παραίτησή του, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τον χαρακτηρίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ υπεύθυνο για την υπάρχουσα κατάσταση.
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχίατρος Γιάννης Δασκαλάκης ίσως ανακαλέσει την απόφαση παραίτησής του. 






Διαβάστε περισσότερα: http://ellinikh-odysseia.blogspot.com/2012/01/blog-post_4345.html#ixzz1jqSWEzLI
Under Creative Commons License: Attribution

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More