Πλούσια οπίσθια = καλή υγεία


Jennifer Lopez
Tα τροφαντά οπίσθια μπορεί να προκαλούν ευχάριστα εγκεφαλικά στους άνδρες αλλά αντί να προβληματίζουν ή να προκαλούν πανικό στις γυναίκες θα πρέπει μάλλον να τις καθησυχάζουν καθώς είναι δείγμα υγειάς.
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από ομάδα επιστημόνων που εργάζονται στο Κέντρο Διαβητολογίας, Ενδοκρινολογίας και Μεταβολισμού του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης διαπιστώθηκε ότι το τοπικό λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τους γλουτούς λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας απέναντι στις θρομβώσεις και τον σακχαρώδη διαβήτη.
Και σ’ αυτή την ερευνητική ομάδα συμμετέχει άλλος ένας Έλληνας ο Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, ο οποίος, σε συνεργασία με τον καθηγητή Keith Frayn και τον δρα Fredrik Karpe , μελέτησε συγκριτικά τις επιπτώσεις που έχει για την υγεία το τοπικό λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά και στους μηρούς...



«Το λίπος που συσσωρεύεται γύρω από τους μηρούς και τους γλουτούς είναι διαφορετικό από αυτό που συσσωρεύεται γύρω από τη μέση», διευκρινίζει ο δρ Μανωλόπουλος.
«Υπάρχει καλό λίπος και κακό λίπος, όπως η καλή και η κακή χοληστερίνη. Τα κύτταρα του λιπώδους ιστού που βρίσκεται στο κάτω μέρος του σώματος λειτουργούν διαφορετικά από τα αντίστοιχα λιποκύτταρα που υπάρχουν σε άλλα μέρη του σώματος. Αρα θα μπορούσαμε βάσιμα να ισχυριστούμε ότι διάσημες πληθωρικές σταρ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ έχουν έναν πιο υγιή γυναικείο σωματότυπο σε σύγκριση με τα υπερβολικά αδύνατα τοπ μόντελ, του τύπου Κέιτ Μος»!
Οι ερευνητές πάντως δεν παραλείπουν να επισημάνουν ότι «ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνει κάποιος υγιής είναι ο έλεγχος του σωματικού βάρους και η άσκηση. Γι’ αυτό και η συμβουλή τους είναι: να τρώτε λιγότερο και να γυμνάζεστε περισσότερο»…. Αν και το οφθαμόλουτρο ποτέ δεν έβλαψε κανέναν!
Πηγή: News247.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More