Μανώλης Αντιμισάρης: Ένας Δωδεκανήσιος αστροναύτης




Την Τρίτη και την  Τέταρτη  9/5,   o πιλότος και αστροναύτης Μανώλης Αντιμισάρης  που κατάγεται από την Κάρπαθο,   βρέθηκε   στο Κολλέγιο Ρόδου και μίλησε στα παιδιά  για τις εμπειρίες, τα βιώματά του  και παρουσίασε το ερευνητικό πρόγραμμα στης NASA στο  οποίο συμμετέχει.
Ο Μανώλης Αντιμισάρης  γεννήθηκε  στο Κοννέκτικατ από γονείς οι οποίοι κατάγονται από την Κάρπαθο. Τελείωσε το Πανεπιστήμιο και υπηρέτησε για 20 χρόνια ως πιλότος στην  πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.
Τα τελευταία 6 χρόνια  εργάζεται στη NASA ως πιλότος  και διευθύνει ένα ειδικά διασκευασμένο  αεροσκάφος 747,  το οποίο υλοποιεί  το πρόγραμμα  «SOFIA», Stratospheric Observatory For Infrared Astronomy.Οι έρευνες αυτές είναι επικεντρωμένες στις κλιματικές αλλαγές, στο λιώσιμο των πάγων, στο φαινόμενο του θερμοκηπίου και  στην υπερθέρμανση του  πλανήτη. Επίσης  στο αεροσκάφος  υπάρχει  υψηλής τεχνολογίας  τηλεσκόπιο το οποίο  χρησιμοποιείται  στην παρατήρηση των αστέρων, των   πλανητών και γενικότερα του διαστήματος....



 

Επίσης ο Μανώλης Αντιμισάρης,   έχει και  μια άλλη αποστολή να δοκιμάζει τα υπερηχητικά αεροσκάφη  F 18, αναφορικά με τις συνθήκες  κατά την πτήση,  τα G  που δέχονται οι  πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ.
Τα παιδιά  ενθουσιαστήκαν από την προσωπικότητα, την ευγένεια, τις γνώσεις,  την απλότητα  και την καλοσύνη  του Μανώλη Αντιμισάρη, ενός Έλληνα ο οποίος τιμάει τη χώρα μας στο εξωτερικό, αλλά και την  ιδιαίτερη πατρίδα του την  Κάρπαθο.
Πάρα πολύ πολλοί μαθητές υπέβαλαν ερωτήσεις προς τον κο Μανώλη  Αντιμισάρη σχετικά με τους κινδύνους που αναφύονται από τη μεγάλη ταχύτητα των υπερηχητικών αεροπλάνων, για τα αποτελέσματα των ερευνών  και ενδιαφέρθηκαν να πληροφορηθούν  για τις  σπουδές που πρέπει να κάνει  κάποιος, αλλά και  τις διαδικασίες μέσα από τις οποίες μπορεί  να εργαστεί στη NASA.
Μετά τη λήξη της παρουσίασης  ο Μανώλης Αντιμισάρης  ευχαρίστησε θερμά τους μαθητές και τη Διεύθυνση του Κολλεγίου  για την πρόσκληση και  δήλωσε εντυπωσιασμένος από το χώρο του σχολείου, ενώ εξέφρασε την επιθυμία  να έλθει πάλι στο Κολλέγιο.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν  και οι :  Γιώργος Αντιμισάρης, αδελφός του πιλότου,  ο  ερασιτέχνης αστρονόμος  Στράτος Κουφός και ο καθηγητής Μαθηματικών   και αστρονό μος Γιάννης Φόστερ, οποίος  μίλησε εκτενώς  για το έργο  του Μανώλη Αντιμισάρη.


http://www.rodosinfonews.gr/

 www.rodos-college.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More