Η Έναρξη του Euro πλησιάζει..


Η έναρξη του Euro είναι πολύ κοντά και η Εθνική πρέπει να βελτιωθεί άμεσα. Πρόβλημα δεν είναι το φιλικό 1-1 με την Σλοβενία στο Κίτσμπουελ αλλά η απόδοση της. Κόκκινη ο Κονέ. Τραυματίας ο...
Τοροσίδης.
Ιδανική αρχή
Το ματς άρχισε ιδανικά για την Εθνική ομάδα καθώς στο 8ο λεπτό ο Μανιάτης εκμεταλλεύτηκε την πολύ σωστή κίνηση του Τοροσίδη και τον βρήκε ωραία, με τον τελευταίο να κατεβάζει την μπάλα και με σουτ να τη στέλνει στα δίχτυα του Χαντάνοβιτς για το 1-0. Το ξεκίνημα με γκολ προδιέθετε για ακόμη καλύτερη συνέχεια αλλά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, όπως και όλες οι ομάδες του Πορτογάλου, είναι καλύτερη στο να διαχειρίζεται ένα αποτέλεσμα παρά στο να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο.
Ο τραυματισμός του Τοροσίδη
Ειδικά από τη στιγμή που ο Τοροσίδης αναγκάστηκε να αποχωρήσει στο 23′ λόγω τραυματισμού οι πιθανότητες για κάτι καλό δημιουργικά λιγόστεψαν καθώς στη θέση του στο δεξί άκρο πήγε ο Μανιάτης, για να περάσει στο κέντρο ο Τζιόλης. Με τριάδα Καραγκούνη-Κατσουράνη-Τζιόλη στο κέντρο δεν μπορείς να περιμένεις ταχύτητα στο παιχνίδι, οπότε οι απαιτήσεις αναγκαστικά ήταν μικρότερες πλέον. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν υπήρχαν αυτοματισμοί και έστω σωστές πάσες…
Ετσι, το πρόσημο ήταν θετικό στο πρώτο ημίχρονο μόνο σε ό,τι αφορά την ανασταλτική λειτουργεία καθώς η εθνική δεν επέτρεψε στους Σλοβένους να φανούν απειλητικοί, κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Χαλκιά. Οσο για το επιθετικό κομμάτι, δύο σουτ των Καραγκούνη και Κατσουράνη ήταν ό,τι είχε να επιδείξει η Ελλάδα στο πρώτο 45λεπτο.
Αλλαγές στο Β’ μέρος
Με την έναρξη της επανάληψης ο Σάντος έβγαλε τους Κατσουράνη και Σαμαρά για να βάλει τους Μαλεζά και Φορτούνη, δοκιμάζοντας σχήματα και πρόσωπα… Αυτή που ήταν… αδόκιμη ήταν η ανάπτυξη της εθνικής καθώς οι στόπερ έκαναν βαθιές μπαλιές για την επίθεση και από εκεί και πέρα αν κατέβαζαν την μπάλα οι παίκτες μπροστά για να τελειώσουν τη φάση, είχε καλώς.
Αν όχι, καλό ήταν και το 1-0… Αυτός που ήταν πιο κινητικός από τους υπόλοιπους ήταν ο Νίνης αλλά δεν μπορούσε και να δημιουργήσει και να τελειώσει τις φάσεις, με τον αγώνα να συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό.
Οι αλλαγές συνεχίστηκαν με τους Λυμπερόπουλο-Μήτρογλου αντί των Μανιάτη-Γκέκα και το σύστημα μετατράπηκε σε 4-2-3-1, με τον Μήτρογλου στην κορυφή. Οι Σλοβένοι απείλησαν στο 71′ αλλά ο Χαλκιάς -κι αυτό είναι ευχάριστο μετά τον ντόρο που έγινε λόγω της κλάσης του- αντέδρασε σωστά στο πολύ κοντινό σουτ του Σούλερ, ο Σάντος έβαλε και τον Κονέ αντί του Νίνη και το παιχνίδι συνεχιζόταν με την Ελλάδα να παίρνει πολύ καλό βαθμό ανασταλτικά αλλά… κάτω από τη βάση δημιουργικά.
Ανόητη αποβολή του Κονέ
Τελικά ήρθε και το 1-1 στο 87′ με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ από τον Κούρτιτς, απλά για να αυξήσει τον προβληματισμό καθώς η έναρξη του Euro πλησιάζει, την ώρα που ο Κονέ πρόλαβε να δει και κόκκινη κάρτα στις καθυστερήσεις επειδή έριξε γροθιά στον Σέζαρ χωρίς να υπάρχει λόγος…
ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More