Εξαρθρώθηκε νέα σπείρα Αλβανών που κατείχε και διακινούσε ηρωίνη. Από τη φυλακή οι οδηγίες!


Συνελήφθησαν χθες (30.12.2012) στην Ρόδο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 26 και 22 ετών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης), καθώς και ένας 31χρονος ημεδαπός για απόπειρα αγοράς ηρωίνης.
Για την ιδία υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δυο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας που βρίσκονται έγκλειστοι σε φυλακές της Χώρας...



Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι από αρχές Μαρτίου του 2012, οι έγκλειστοι στις φυλακές, έχοντας αρχηγικό ρόλο, κανόνιζαν τηλεφωνικά αγοραπωλησίες ναρκωτικών (κυρίως ηρωίνης) σε προκαθορισμένα σημεία και χρησιμοποιούσαν ως βοηθητικά μέλη τους δυο ομοεθνείς τους, οι οποίοι κατείχαν διακινούσαν και εμπορεύονταν την ηρωίνη.
Αναλυτικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που ανέφεραν ότι οι έγκλειστοι στις φύλακες με την βοήθεια ενός ομοεθνή τους διακινούν ναρκωτικές ουσίες σε τοξικομανείς της Ρόδου, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία χθες το απόγευμα στην Σορωνή Ρόδου, εντοπίστηκε ο 22χρονος, ο οποίος τράπηκε σε φυγή απορρίπτοντας στο έδαφος δυο αυτοσχέδιες συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους 6,6 γραμμαρίων και κάνναβη βάρους 0,9 γραμμαρίων.
Ακολούθησε καταδίωξη και αφού συνελήφθη βρέθηκαν στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Επιπλέον κατά την διάρκεια έρευνας στην Κρεμαστή Ρόδου, σε σημείο όπου γίνονταν οι αγοραπωλησίες των ναρκωτικών, εντοπίστηκε ο 31χρονος να προσέρχεται σε ραντεβού για αγορά ηρωίνης από τον 26χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς απόρριψε στο έδαφος μια πλαστική συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 50,4 γραμμαρίων.
Στην κατοχή του 31χρονου βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, ενώ στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Συνολικά κατασχεθήκαν:
- Ποσότητα ηρωίνης (57) γραμμάριων
- Ποσότητα κάνναβης (0,9) γραμμαρίων
- Το χρηματικό ποσό των 1.150 ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
-  Τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα διευκόλυνσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου.
http://www.rodosalarm.gr/index.php/astinomika/2484-2012-03-31-13-28-47

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More