Σύσκεψη για την καθημερινότητα στα χωριά της Ρόδου...



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY-Τα προβλήματα στην καθημερινότητα και ο επανακαθορισμός δράσης στις δημοτικές ενότητες του νησιού της Ρόδου, μία προς μία, ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι (Δευτέρα) υπό το δήμαρχο Στάθη Κουσουρνά.Στη σύσκεψη κλήθηκαν οι υπεύθυνοι στα θέματα καθημερινότητας των δημοτικών ενοτήτων και παρουσία του αρμόδιου εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ. Δημήτρη Καρατζιά και του Γενικού Γραμματέα του δήμου κ. Παύλου Τσίπρα έγινε απολογισμός δράσεων του έτους που διανύθηκε, επισημάνθηκαν οι αδυναμίες και δρομολογήθηκαν λύσεις με βάση την οργανωτική δουλειά που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα.
Ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε «δυσαρεστημένος» από τα αποτελέσματα στην καθαριότητα και αναφέρθηκε στα οργανωτικά θέματα που διευθετήθηκαν προκειμένου το 2012 έτος με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα.
«Η συνένωση δέκα δήμων, μαζί με την αδυναμία στην προμήθεια καυσίμων και λοιπών υλικών δεν μας επέτρεψαν να πετύχουμε τους στόχους μας» επεσήμανε ο δήμαρχος και προχώρησε σε καταμέτρηση των δυνάμεων σε ανθρώπινο δυναμικό προκειμένου να διαπιστωθούν οι ανάγκες για τη νέα περίοδο.
Αξίζει να τονιστεί ότι ο ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη μέρους της αποκομιδής και της σάρωσης, ενδέχεται να καθυστερήσει να γίνει πράξη και γι’ αυτό θα ζητηθεί παράλληλα η έγκριση εποχικού προσωπικού ώστε η νέα σαιζόν να βρει το νησί χωρίς προβλήματα.
Να σημειωθεί επιπλέον η δήλωση του δημάρχου ότι «δεν θα ανεχτεί κανένα φαινόμενο εργάτη καθαριότητας ο οποίος να μην απασχολείται στον τομέα που έχει προσληφθεί».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσαν οι υπεύθυνοι των δημοτικών ενοτήτων, το χρόνο που πέρασε, στη δυτική πλευρά του νησιού της Ρόδου ήταν καλύτερα τα αποτελέσματα αποκομιδής απορριμμάτων, σε σχέση με την ανατολική. Σχετικά δε με τον σχεδιασμό σε ιδιωτική εταιρεία θα δοθεί η καθαριότητα και σάρωση στις περιοχές: Λίνδου, Αρχαγγέλου, Ιαλυσού, Κολυμπίων, Φαληρακίου, στην τουριστική περιοχή της Νότιας Ρόδου, ενώ στην πόλη της Ρόδου θα δοθεί το κομμάτι του Μανδρακίου και της Μεσαιωνικής Πόλης.
Ο κ. Κουσουρνάς τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας των όμορων περιοχών σε μηχανήματα και οποιαδήποτε άλλη διευκόλυνση, για καλύτερα αποτελέσματα ενώ προανήγγειλε την προμήθεια συστημάτων ασφαλείας για τον έλεγχο της κίνησης των οχημάτων προκειμένου να υπάρχει πλήρης διαφάνεια. Ιδιαίτερες συστάσεις έκανε στους προϊσταμένους των υπηρεσιών για τα θέματα της τήρησης του ωραρίου και της ουσιαστικής απασχόλησης του προσωπικού.
«Οποιαδήποτε μεροληπτική συμπεριφορά αποτελεί πελατειακή σχέση και δεν θα την επιτρέψω» είπε ο δήμαρχος.
Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ακόμα θέματα ηλεκτροφωτισμού, αγροτικής οδοποιίας, και άλλα. Εξετάστηκε δε το θέμα των προμηθευτών που έχουν σύμβαση με το δήμο.
«Παρατηρείται το φαινόμενο, τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, να απευθυνόμαστε στους προμηθευτές μας, τους οποίους πληρώνουμε κανονικά και εκείνοι να μας ζητούν τα χρήματα για προμήθειες προηγούμενων χρόνων των Καποδιστριακών δήμων, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στο βαθμό που θα θέλαμε. Παρόλα αυτά κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να ξεπεράσουμε σκοπέλους και η δημοτική μηχανή να ανταποκρίνεται άμεσα ξεπερνώντας τα προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας του πολίτη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More