Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Άδικο χαρακτηρίζει το χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, και ο δήμαρχος της Ρόδου


DHMARXEIO RODOU_-_QANOS_22 Καθυστέρησε, αλλά τελικά ο δήμαρχος της Ρόδου, κ. Στάθης Κουσουρνάς χαρακτήρισε - κι "επισήμως", - ως άδικο το χαράτσι (τέλος ακίνητης περιουσίας) που επέβαλλε η κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
  Μάλιστα σ΄ έγγραφο που απέστειλε προς την Διοίκηση της ΔΕΗ, (ύστερα από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου), αναφέρει ανάμεσα στ΄ άλλα, ότι "το ανωτέρω τέλος, με τον τρόπο που επιβάλλεται θεωρείται  άδικο"!
 Βέβαια, εκείνο που μπορεί να επισημανθεί, είναι το γεγονός, ότι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται η "διαμαρτυρία", μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως προσπάθεια που καταβάλλεται από πλευράς δημοτικής αρχής, από τη μία να "εναρμονιστεί" ο δήμαρχος με τις σοβαρότατες και δικαιολογημένες αντιδράσεις του κόσμου, κι  από την άλλη να μην προκαλέσει τον θυμό των αρμοδίων υπουργών.
 Εν πάση περιπτώσει, έστω και μ΄ αυτό τον τρόπο, και φυσικά αρκετά καθυστερημένα, ο Δήμος της Ρόδου δείχνει την αντίθεσή του στην απόφαση της "προηγούμενης" κυβέρνησης, να κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα επειδή εκατομμύρια συμπατριώτες μας είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν (καθώς το θεωρούν πρωτοφανές και άδικο) να πληρώσουν αυτό το χαράτσι.
Και να τι ακριβώς αναφέρεται στο έγγραφο που απέστειλε ο Δήμος προς την ΔΕΗ, το οποίο υπογράφει ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς:
  "Αναφορικά με την επιβολή ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ αλλά και τα τελευταία δημοσιεύματα περί προώθησης διαταγών διακοπής ηλεκτροδότησης, εξαιτίας του συγκεκριμένου τέλους, σας γνωρίζουμε και εγγράφως ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με την υπ. αρ. αποφ. 799/16-12-2011 εκφράζοντας το σύνολο της Ροδιακής κοινωνίας, θεωρεί και χαρακτηρίζει το ανωτέρω τέλος με τον τρόπο που επιβάλλεται άδικο.
Η σύνδεση της μη πληρωμής του τέλους ακίνητης περιουσίας με τη διακοπή του ρεύματος είναι απάνθρωπη και απαράδεκτη. Θεωρούμε αναγκαία την αναστολή της διαδικασίας διακοπής ηλεκτροδότησης των συμπολιτών μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο έκτακτο τέλος.
Σε κάθε περίπτωση είναι απαράδεκτο να κόβεται το ρεύμα από συμπολίτες μας αυτή τη δύσκολη, από κάθε άποψη, εποχή.
Σας καλούμε ως επιχείρηση που διαχειρίζεται ένα τόσο κρίσιμο δημόσιο αγαθό να δείξετε την πρέπουσα ευαισθησία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ"


http://www.cityofpetaloudes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=7263:kallio-arga-para-pote-adiko-xaraktirizei-to-xaratsi-meso-tis-dei-kai-o-dimarxos-tis-rodou&catid=36:epikairotita&Itemid=242

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More