Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Αγιοβασιλιάτικες Μπότες


E ξαιρετικά εύκολη κατασκευή κατάλληλη όχι μόνο για την γιορτινή διακόσμηση του σπιτιού αλλά και ως ...αμπαλάζ για δώρο, αφού τέτοιες χειροποίητες αγιοβασιλιάτικες μπότες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αντί για κουτί, σακούλα κλπ. για να προσφέρετε κάθε είδους δώρο


Για την απλούστερη μορφή κατασκευής, χωρίς χρήση ραπτομηχανής, θα χρειαστείτε μόνο ύφασμα και μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης.

Σχεδιάστε σε ένα χαρτόνι-χαρτί ή τυπώστε από το internet το μοτίβο μιας μπότας στο μέγεθος που σας χρειάζεται και με οδηγό σας αυτό το "πατρόν" κόψτε το ύφασμα διπλωμένο στα δύο, ώστε τα κομμάτια να είναι πανομοιότυπα σε σχήμα-μέγεθος.


Τοποθετήστε τα δύο ίδια κομμάτια υφάσματος το ένα ακριβώς πάνω στο άλλο από την ανάποδη όψη τους και κολλήστε τα περιμετρικά με την κόλλα. 

Ανάλογα με το πόσο χοντρό είναι το ύφασμα που θα χρησιμοποιήσετε, τοποθετείστε για λίγη ώρα επάνω του ένα βαρύ αντικείμενο ή πιάστε γύρω γύρω με μανταλάκια και αφήστε την κόλλα να στεγνώσει-στερεοποιηθεί εντελώς. 

Όταν τα κομμάτια υφάσματος ενωθούν στέρεα, γυρίστε την μπότα από την καλή της όψη και με τον ίδιο τρόπο, κολλώντας δηλαδή με την κόλλα διακοσμήστε το πάνω ή και όποιο άλλο σημείο θέλετε με πρόσθετα κομμάτια διαφορετικού υφάσματος, τρέσες ή όποιο άλλο διακοσμητικό στοιχείο.


Για να μπορείτε να τις κρεμάσετε απλώς ράψτε στο πίσω μέρος τους ένα κρέμασμα από ένα κομματάκι ύφασμα, κορδέλα ή σκοινάκι.  


Φυσικά, με τον ίδιο βασικό τρόπο αλλά χρησιμοποιώντας ραπτομηχανή αντί για ...κόλλα, μπορείτε να φτιάξετε ακόμη πιο περίτεχνες τέτοιους είδους μπότες, συνδυάζοντας διάφορα μοτίβα υφασμάτων, χρώματα και πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία. 

Μπότες ...μιας σεζόν, αφού φυσικά δεν θα έχουν την αντοχή των υφασμάτινων,  μπορείτε να φτιάξετε και από χαρτί-χαρτόνιΑπλώς τρυπήστε με ένα περφορατέρ δύο κομμάτια χαρτιού κομμένα στο ανάλογο σχήμα και στην συνέχεια "ράψτε" περιμμετρικά με σπάγγο ή νήμα και διακοσμήστε τις χάρτινες μπότες με πρόσθετα χάρτινα ή και υφασμάτινα διακοσμητικά στοιχεία. Αυτή η λύση του χαρτιού είναι πολύ πρακτική για να φτιάξετε πολύ ιδιαίτερες ...σακούλες δώρων, πολύ μικρές μπότες για να διακοσμήσετε π.χ το τραπέζι τοποθετώντας από μία τέτοια με ένα συμβολικό δώρο στην θέση κάθε καλεσμένου σας κλπ. 

Ένα είδος υφάσματος που επίσης χωρίς χρήση ραπτομηχανής δίνει σε τέτοιου τύπου κατασκευές ακόμη ομορφότερο αποτέλεσμα από ότι με γάζωμα  είναι η τσόχα. Κόψτε τα κομμάτια, ράψτε-ενώστε τα με νήμα ή σπάγγο και διακοσμήστε με τον ίδιο τρόπο και με πρόσθετα κομμάτια υφάσματος σε όποια σχέδια-χρώματα θέλετε.

Οι συνδυασμοί σε υφάσματα-σχέδια είναι άπειροι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε είδους ρετάλια ή παλιά υφάσματα-ρούχα που διαθέτετε, φτιάχνοντας τέτοιες μπότες τόσο στο κλασσικό όσο και σε πιο μοντέρνο στυλ και φυσικά είναι αυτές μια κατασκευή που από μόνη της μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ όμορφο χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δώρο γεμισμένη ακόμη και με ...μερικές σοκολάτες. 


http://www.soulouposeto.gr/2014/11/blog-post_30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More