Τα χωριά της Ρόδου σε εκπομπές της ΕΤ3 - Την Κυριακή τα Κοσκινού


 Rodos map
 Κύκλο εκπομπών αφιερωμένων στα νησιά μας ανοίγει την Κυριακή (6/11) στις 12 το μεσημέρι η ΕΤ.3.
Σημειώνεται ότι στις 5 Οκτωβρίου συνεργείο δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΤ-3, και συγκεκριμένα της εκπομπής «Ο τόπος και το τραγούδι του», τους συντελεστές της οποίας υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Φώτης Χατζηδιάκος και η αρμόδια για θέματα πολιτισμού περιφερειακή σύμβουλος Τζένη Φάκκα.
Το αφιέρωμα αυτό είναι αποτέλεσμα σχετικής πρότασης του τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην οποία ανταποκρίθηκε η παραγωγή της δημοφιλούς εκπομπής.
Την Κυριακή θα προβληθεί η εκπομπή για τα Κοσκινού της Ρόδου, με την παραγωγή να σημειώνει ότι «σε μια κατ΄ εξοχήν τουριστική περιοχή όπως είναι η Ρόδος, υπάρχουν ακόμη χωριά και άνθρωποι που η βαριά τουριστική βιομηχανία του τόπου τους δεν τους έχει ακόμη αλλοτριώσει.
Σε ένα τέτοιο χωριό και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από την πόλη της Ρόδου, τα Κοσκινού, κάτω και έξω από τους υπέροχους δωδεκανησιακούς πυλώνες των σπιτιών του, αναβιώνουν και περνάνε μέσα από την προφορική λαϊκή παράδοση χοροί, σκοποί, αφηγήσεις, μνήμες και γεγονότα μιας άλλης εποχής.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες εκπομπές με θέμα τη λαϊκή παράδοση σε χωριά της Ρόδου (Αρχάγγελος, Απόλλωνα, Έμπωνα κλπ) και της Κω.
Το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εκφράζει τις ευχαριστίες της στις επιχειρήσεις που συνέβαλλαν με την ευγενική τους χορηγία στη φιλοξενία και τη μετακίνηση του συνεργείου της ΕΤ3, και συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Rodos Palladium και το Γραφείο Γενικού Τουρισμού GEM Travel στη Ρόδο, όπως και το ξενοδοχείο Platanista και τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων Auto Bank, στην Κω.
Σημαντική ήταν και η συνδρομή του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού και Νισύρου που επιμελήθηκε την οργάνωση και τις επαφές του συνεργείο στο νησί του Ιπποκράτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More