Τα 25 πιο γνωστά Passwords και συμβουλές αντιμετώπισης

Η επιλογή του προσωπικού μας κωδικού για τους λογαριασμούς που έχουμε στην κατοχή μας...
σε διάφορες online υπηρεσίες ή social media, είναι καθοριστική για την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων, αλλά και των χρημάτων μας (πχ πιστωτική κάρτα).

Όσο πιο απλό είναι ένα password, τόσο πιο πιθανό είναι ο χρήστης να πέσει θύμα hacking και υποκλοπής πολύτιμων προσωπικών δεδομένων...

Σύμφωνα με το Mashable, η εταιρεία ασφαλείας SplashData, δημοσιοποίησε τους πιο δημοφιλείς και συγχρόνως εκτεθειμένους κωδικούς των τελευταίων ετών.

Όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε υπάρχουν και κωδικοί, οι οποίοι εκ πρώτης όψεως δεν φαίνονται τόσο επικίνδυνοι, αλλά οι χρήστες που έχουν επιλέξει κάποιο από τα παρακάτω passwords καλό είναι το αλλάξουν αμέσως, προσθέτοντας μερικούς ειδικούς χαρακτήρες όπως το σύμβολο του ευρώ (€) ή του δολαρίου ($) ή το παπάκι (@).
Password
123456
12345678
abc123
qwerty
monkey
letmein
dragon
111111
baseball
iloveyou
trustno1
1234567
sunshine
master
123123
welcome
shadow
ashley
football
jesus
michael
ninja
mustang
password1

Επίσης ΜΗΝ χρησιμοποιείται ποτέ την ημερομηνία γέννησης σας ή κάποιου αγαπημένου σας προσώπου ή ακόμα και τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Συμβουλές από το Rodius
Tι νόημα έχει να μιλάμε και να επιδιώκουμε ασφάλεια και ιδιωτικότητα, όταν παραβλέπουμε το πρώτο και ένα από τα βασικότερα κομμάτια όλων αυτών, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία βασίζονται στα passwords, τους κωδικούς πρόσβασης που θα ορίσουμε, οι οποίοι είναι και το κλειδί γι’ αυτά.
Το να χρησιμοποιούμε τον ίδιο κωδικό παντού είναι λάθος. Το ίδιο λάθος είναι και η χρήση προβλέψιμων κωδικών πρόσβασης και με ελάχιστους χαρακτήρες, όπως αναφέρουμε πιο πάνω.

Δημιουργήστε πανίσχυρους κωδικούς με το Cryptnos.
(Μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας ή στο κινητό σας)
Ακόμα μπορείτε να δημιουργήσετε online πανίσχυρους κωδικούς μέσα από τον browser που χρησιμοποιείτε από εδώ.
Αν θέλετε λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας μπορείτε να μας στείλετε τις ερωτήσεις σας ή να αφήσετε κάποιο σχόλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More