Παρά το γεγονός, πως οι περισσότεροι επιστήμονες έχουν αποδείξει πως οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αρνητική επίπτωση στα επίπεδα της λίμπιντο, αλλά και στη γονιμότητα (λόγω της καταστροφής των σπερματοζωαρίων), οι αρχαίοι κάτοικοι της Αιγύπτου, είχαν αύξηση της…. σεξουαλικής τους ζωής τους πλέον θερμούς μήνες. Οι ίδιοι, πιστεύουν, πως αυτό προκύπτει από τον ποταμό Νείλο, ο οποίος και συμβόλιζε τη γονιμότητα, καθώς κατά τη διάρκεια εκείνων των μηνών πλημμύριζε, ποτίζοντας τις τριγύρω εκτάσεις. Αυτό, σήμαινε, πως τα χωράφια αυτά, θα μπορούσαν να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν καρπούς και κατά συνέπεια, να αποφέρουν πλούτο στην περιοχή.
Μάλιστα, εκείνες τις ημέρες, οι γιορτές γονιμότητας ήταν πάμπολλες, με αποτέλεσμα οι γυναίκες να συλλαμβάνουν τα περισσότερα έμβρυα από κάθε άλλη εποχή.
Οι αποκαλύψεις αυτές όπως διαβάζουμε στο koolnews.gr, ήρθαν μετά τα ευρήματα των αρχαιολόγων, που εργάστηκαν στο νεκροταφείο Dakhleh Oasis της Αιγύπτου. Από την εκταφή 765 τάφων (των οποίων και μπορούν να καθορίσουν την ημερομηνία ταφής και θανάτου) διαπίστωσαν πως κατά τη διάρκεια του Μαρτίου και του Απριλίου, υπήρχαν πολλές γυναίκες που πέθαναν κατά τον τοκετό, αλλά και 124 βρέφη που είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή 18-45 ημέρες μετά τη γέννησή τους. Έτσι, όλα τα στοιχεία που συνέλεξαν, συγκλίνουν στο συμπέρασμα, πως οι Αιγύπτιοι έκαναν σεξ κυρίως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
http://www.trelokouneli.gr/i-egiptii-ekanan-sex-mono-to-kalokeri-dite-giati/