Από τον Ιούνιο ο φόρος στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια

Συζητήσεις στη διακομματική επιτροπή
Έτοιμη να επιβάλει φόρο ακόμα και στα καλλιεργούμενα αγροτεμάχια από το 2014 είναι η κυβέρνηση, με στόχο να εισπράξει 3,2 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη χρονιά....

Η διακομματική επιτροπή για το νέο «ενιαίο» φόρο ακινήτων συνεδρίασε και πάλι, έπειτα από διακοπή 2,5 μηνών, συνεχίζοντας από εκεί πού έμεινε: πώς θα μπορέσουν να φορολογηθούν περισσότερα ακίνητα, ώστε να ελαφρυνθούν όσοι έως σήμερα πλήρωναν «χαράτσι» για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους που κατέχουν.

Θα πρέπει όμως να καταλήξει άμεσα σε αποφάσεις, αφού ο νέος φόρος θα πρέπει να ψηφιστεί μέσα στον ερχόμενο Ιούνιο -και όχι στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη.

Στη σημερινή σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, στην οποία μετείχαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων κ.κ. Γιάννης Παναγόπουλος από τη ΝΔ, Ανδρέας Μακρυπίδης από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη ΔΗΜΑΡ, συμφωνήθηκε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου οι κρατικές υπηρεσίες θα έχουν συγκεντρώσει στοιχεία για την πλειονότητα των ακινήτων στη χώρα μας, ακόμα και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

Στη φάση αυτή, δεν συζητείται καμία εξαίρεση. Αφού καταγραφεί η ακίνητη περιουσία, θα κριθεί αν θα υπάρχει αφορολόγητο ή όχι.

Οι πολίτες θα δηλώσουν έως 30/6 και, εάν χρειαστεί, έως 30/8, τα ακίνητά τους στο νέο Περιουσιολόγιο και έτσι θα μπορούν περίπου να κάνουν και διορθώσεις στα στοιχεία που τους αφορούν, επί τουλάχιστον δύο μήνες, για να μην πληρώσουν επιπλέον φόρους.
http://parapona-rodou.blogspot.com/2013/04/blog-post_9556.html#.UXe5PNegilg

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More