"Οι Ηλίθιοι" από τη θεατρική ομάδα του 4ου ΓΕΛ


Η θεατρική ομάδα του 4ου Γενικού Λυκείου της Ρόδου παρουσιάζει την κωμωδία του Νηλ Σάιμον "Οι Ηλίθιοι".
Το έργο θα παρουσιασθεί στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου... την Κυριακή 29 Ιουλίου 2012 στις 9 το βράδυ -με τη στήριξη του ΔΟΠΑΡ- και στη Σύμη, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Σύμης, την Κυριακή 12 Αυγούστου 2012.
Η είσοδος και στις δύο παραστάσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.


Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος Λεόν Τολτσίνσκι καταφθάνει στο χωρίο και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα. Θα παρατηρήσει όμως πάλι ότι και αυτή είναι το ίδιο αν όχι περισσότερο αδαής όσο και οι υπόλοιποι.Σύντομα θα ανακαλύψει οτι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια, και πως θα πέσει και ο ίδιος θύμα της αν δεν καταφέρει σε 24 ώρες να εκπαιδεύσει τη Σοφία ή να παντρευτεί μια απόγονο της οικογένειας του ανθρώπου που έριξε την κατάρα...

Παίζουν : Αποστόλης Πολίτης, Μαρία Χατζημιχαήλ, Ελένη Σεντεμέντε, Σταμάτης Ρεσβάνης, Δώρα Κουμαντζιά, Σπύρος Τσεπέλε, Τούλα Κυριαζή, Χριστίνα Λίτση, Νίκος Χάννας και Παντελής Βαβουδάκης. Σκηνοθεσία : Μανώλης Αντώνογλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια προσφέρει το Συμιακό Θέατρο. Επιμέλεια της παράστασης : Νικόλαος Φιλιππάκης - Λίνα Φιλιππάκη - Αγγελική Τενέντε.

Το τηλεοπτικό διαφημιστικό γύρισαν ο Γαβριήλ Χαρίτος, ο Γιώργος Τζεδάκης και ο Νίκος Τζεδάκης για τη Ροδιακή Τηλεόραση και το διαδίκτυο. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Πρασονήσι της Ρόδου το Μάιο 2012. 
 
http://parapona-rodou.blogspot.com/2012/07/4_20.html
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More