Προβλήματα και στο ΕΚΑΒ Ρόδου που φέτος έμεινε χωρίς ενίσχυση προσωπικού


ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΡΙΑΚΑ

Μείον σε προσωπικό και ασθενοφόρα. Καθυστερήσεις στις κλήσεις, παράπονα από ξένους τουρίστες που άλλα τους λέμε και άλλα βρίσκουν!
Για ένα ακόμη καλοκαίρι, το ΕΚΑΒ λειτουργεί οριακά, λόγω έλλειψης προσωπικού, με αποτέλεσμα να δυσανασχετούν τόσο οι ντόπιοι όσο και οι τουρίστες, αφού δεν είναι σπάνιο φαινόμενο οι καθυστερήσεις όποτε κληθεί σε βοήθεια. Οι ανάγκες αυτή την περίοδο είναι αυξημένες και τυχαίνουν συχνά περιπτώσεις όπου εκδηλώνονται δύο και τρία περιστατικά ταυτόχρονα και να δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο. Αναγκαστικά, σε κάποια περιστατικά, το ασθενοφόρο φθάνει με καθυστέρηση...


 

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι ξένοι τουρ οπερέιτορς λένε στους τουρίστες ότι στη Ρόδο υπάρχουν ανά 30 χιλιόμετρα υγειονομικοί σταθμοί και διαθέσιμα ασθενοφόρα ανά πάσα στιγμή. Φθάνοντας οι ξένοι επισκέπτες μας όμως στο νησί, αντιμετωπίζουν μία διαφορετική κατάσταση, αφού και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν και τα ασθενοφόρα δεν έρχονται στην ώρα τους. Επόμενο είναι να δυσανασχετούν έντονα οι τουρίστες.
Πέρυσι το καλοκαίρι αποσπάστηκε προσωπικό από άλλες περιοχές της Ελλάδας προκειμένου να καλυφθούν οι υπάρχουσες ανάγκες. Φέτος όμως δεν ήλθαν ενισχύσεις. Οι σταθμοί του ΕΚΑΒ στη Ρόδο λειτουργούν με 42 άτομα συνολικά, ενώ για την εύρυθμοι λειτουργία τους προβλέπονται τουλάχιστον 50 άτομα.
Για τα υπάρχοντα προβλήματα, ο υποψήφιος πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Ρόδου, Δημήτρης Ρουσάκης, δηλώνει: «Το 1997 είχαμε στο νησί έξι ασθενοφόρα. Σήμερα υπάρχουν τέσσερα, σε Ρόδο, Έμπωνα και Αρχάγγελο, ενώ οι υπόλοιποι σταθμοί υπολειτουργούν. Την ίδια στιγμή, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί. Αναγκαστικά δεν παίρνουμε δύο ρεπό την εβδομάδα όπως προβλέπεται, ενώ μας οφείλονται και παλαιότερα ρεπό. Ουσιαστικά το ΕΚΑΒ λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία του προσωπικού, παρόλο που εδώ και χρόνια έχουμε φθάσει στα όρια της αντοχής μας. Είναι επόμενο να υπάρχουν κάποιες φορές καθυστερήσεις σε κάποια περιστατικά και είναι αναμενόμενο να δυσανασχετεί ο κόσμος.  
Παρόλο που η κατάσταση είναι πιεστική και παρόλο που τα προβλήματα είναι γνωστά, κανείς από τους τοπικούς άρχοντες και φορείς  δεν έδειξε έστω και την παραμικρή διάθεση να διεκδικήσει λύσεις, ώστε το ΕΚΑΒ στη Ρόδο, ένα νησί που έχει πρωτιά στα τροχαία ατυχήματα και που φιλοξενεί τουρισμό να έχει ένα επαρκώς επανδρωμένο ΕΚΑΒ. Και δυστυχώς δεν έχει εισακουσθεί το αίτημά μας στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να προχωρήσει το νέο οργανόγραμμα».

http://www.rodosalarm.gr/index.php/koinonia/4613-2012-06-15-02-19-16

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More