Αντιτρομοκρατική, ΕΥΠ και υποστράτηγος της ΕΛΑΣ ερευνούν την κλοπή όπλων στην Κω


ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: Χτύπημα τρομοκρατών, ανάμιξη αστυνομικών, αλλά και άνθρωποι του οργανωμένου εγκλήματος
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την πολύ περίεργη κλοπή οκτώ αυτόματων όπλων από το Αστυνομικό Τμήμα της Κω, που όπως είναι γνωστό, διαπιστώθηκε το μεσημέρι (Σάββατο), οπότε και σήμανε συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Ήδη βρίσκεται στο νησί υποστράτηγος, κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής καθώς και της ΕΥΠ για τη διερεύνηση αυτής της πολύ σοβαρής υπόθεσης, στην οποία είναι πιθανό να έχουν εμπλοκή ακόμη και αστυνομικοί κατά έμμεσο ή άμεσο τρόπο! 

 

 Έως το απόγευμα δεν είχε διαπιστωθεί αν λείπει και άλλος οπλισμός. Αμέσως μετά τη διαπίστωση, λήφθηκαν μέτρα σε λιμάνια και αεροδρόμια όπου διενεργούνται έλεγχοι, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί πότε και πώς εξαφανίστηκαν τα όπλα από το τμήμα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν διαπιστώθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα οποιαδήποτε παραβίαση, ούτε υπήρξε κάποια επίθεση. Πιθανολογείται πάντως ότι η κλοπή έγινε πριν από μία εβδομάδα. Την υπόθεση παρακολουθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Από ώρα σε ώρα αναμένεται κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής στην Κω.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να εμπλέκονται στην κλοπή μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων. Έντονος ο προβληματισμός στην Αστυνομία, καθώς υπάρχει προηγούμενο με την κλοπή βαρέων όπλων στην Κω. Πριν από 10 περίπου χρόνια εκλάπησαν όπλα από αποθήκη στρατοπέδου του νησιού.

Η κλοπή στο στρατόπεδο το 2002
Σοκ είχε προκαλέσει η κλοπή οπλισμού από το στρατόπεδο 544 της Κω τον Αύγουστο του 2002, καθώς είχε συμπέσει με την περίοδο της εξάρθρωσης της 17Ν. Αν και επισήμως οι στρατιωτικές αρχές και η Αστυνομία δεν συσχέτισαν την υπόθεση με τρομοκρατική ομάδα, έντονα εξακολουθεί να προβληματίζει το γεγονός ότι οι δράστες γνώριζαν σε ποιά αποθήκη έπρεπε να μπουν και κυρίως με ποιό τρόπο, καθώς η συγκεκριμένη αποθήκη χωρίζεται στα δύο, με δύο πόρτες η μία από τις οποίες (αυτή που οδηγεί στην αποθήκη ιματισμού) δεν είχε συναγερμό.
Συγκεκριμένα, η κλοπή έγινε με τη μέθοδο του ριφιφί καθώς οι άγνωστοι δράστες τρύπησαν τον τοίχο διπλανής αποθήκης ιματισμού, και μπήκαν μέσα στην αποθήκη των πυρομαχικών. Οι δράστες πήραν ένα κιβώτιο με 17 45άρια πιστόλια, τρία οπλοπολυβόλα και δύο αυτόματα G-3. Η κλοπή διαπιστώθηκε από τους αξιωματικούς φρουράς, στη διαδικασία καταμέτρησης υλικού, και αμέσως ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και η διοίκηση του ΓΕΣ.


http://www.rodosalarm.gr/index.php/topika-nea/4655-2012-06-16-20-06-51

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More