Serval Mesh: Μιλήστε ελεύθερα ακόμα και χωρίς σύνδεση!


Το Serval Mesh είναι μια νέα εφαρμογή για Android η οποια χρησιμοποιει μια τεχνολογία Ανοιχτού Κώδικα, δημιουργημένης από την Serval η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων και αποστολή SMS ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχουν διαθέσιμα δίκτυα στην περιοχή ή
τέλος πάντων δεν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε αυτά. Σαν προϋπόθεση ειναι να έχουν και οι δυο συσκευές την εφαρμογη εγκατεστημένη και κάνει χρήση του υπάρχοντος τηλεφωνικού μας αριθμού και ανεξαρτήτως του παρόχου.
Η εταιρεία τονίζει πως η εφαρμογη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις ανάγκης κινδύνου η φυσικών καταστροφών, χρησιμοποιώντας στην ουσία το κυψελοειδές σύστημα.

Ήδη βρισκεται σε ανάπτυξη η δημιουργία του Serval Maps, που θα παρουσιάζει τα σημεία που υπαρχουν συσκευές με την εφαρμογη, αναπτύσσοντας το Serval Morse, ένα κοινωνικό δίκτυο που θα επιτρέπει τη δημοσίευση morsels (tweets) καθώς και ενός API το οποίο θα δίνει την δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία μέσω άλλων εφαρμογών.
Στην πράξη δεν την έχουμε δοκιμάσει ακόμα, καθώς δεν έχουμε διαβάσει (λόγω χρόνου) όλα όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφαρμογη, μα οι κριτικές που έχει ειναι πολύ καλές και όπως φαίνεται σε άλλες χώρες δουλεύει απροβλημάτιστα.
Το αν θα καταφέρει να επιβιώσει μελλοντικά η εφαρμογη καθώς ειναι ολοφάνερο πως χαλάει την πιάτσα των εταιρειών και τα υπέρογκα κέρδη τους δεν το γνωρίζουμε, μα χοντρικά η ιδέα ειναι σχετικά παλιά και κάτι αντίστοιχο έχει υπάρξει (και υπάρχει ακόμα)παλιότερα με τον διαμοιρασμό internet.

  • Απαιτεί Android: 2.1 και νεότερες εκδόσεις
  • Μέγεθος: 5,8M
  • Τιμή: Δωρεάν



10,000 downloads, 147 ratings (4.4 avg)


UPDATE: Μπορεί να δουλέψει και χωρίς δικαιώματα root τα οποία τσεκάρει αν υπαρχουν, μα σε δυο δοκιμές που κάναμε τον Salih, δεν δούλεψε από την μια συσκευή στην άλλη, αν και έδειχνε πως έχει ήχο κλήσης.
Η εφαρμογη βέβαια ειναι νέα και όπως δείχνει ειναι πολλά υποσχόμενη. Αν έχετε κάποιο αποτέλεσμα, ενημερώστε με σχόλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More