Σε ετοιμότητα για επιστροφή στη δραχμή οι τράπεζες σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters


Με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας να συζητείται έντονα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει...
πως οι τράπεζες είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο επιστροφής της δραχμής στην Ελλάδα.

Είναι μάλιστα ορισμένες τράπεζες που δεν διέγραψαν ποτέ από τα συστήματά τους τη δραχμή από τότε που η Ελλάδα υιοθέτησε το ευρώ.

Πολλές τράπεζες κάνουν ήδη μυστικά σχέδια για την επαναφορά του εθνικού νομίσματος της Ελλάδας από το 2009, όταν ξέσπασε η κρίση, αποκαλύπτει ο Hartmut Grossman της ICS Risk Advisors, μιας εταιρείας που δουλεύει με πολλές τράπεζες της Wall Street.

"Πολλές από τις τράπεζες, ειδικά στην Ευρώπη αλλά και εδώ, το κοιτάζουν αυτό εδώ και πολύ καιρό", σημειώνει ο Hartmurt Grossman, τονίζοντας πως έχουν γίνει σχέδια έκτακτης ανάγκης σε όλες τις χρηματοοικονομικές εταιρείες για το τι θα γίνει. "Η ιδέα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν είναι καινούρια", υπογράμμισε.

Η ΕΕ, συνεχίζει το δημοσίευμα, θέλει να μείνει στο κοινό νόμισμα και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ.

"Ψήφισαν όμως για κόμματα που αντιτίθενται με το σχέδιο διάσωσης της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ρίχνοντας το μέλλον της Ελλάδας στην αμφιβολία", συμπληρώνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More