Θεματικός ο αγώνας του Ιστιοπλοϊκού Πρωταθλήματος στη διαδρομή Ρόδος – Σύμη



Συνεχίστηκε με τον αγώνα “ΣΥΜΗ 2012”, το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ). Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή, 12 και 13 Μαΐου και στα πλαίσιά του έγιναν δυο ιστιοδρομίες. Στον αγώνα έλαβαν μέρος 14 ιστιοπλοϊκά σκάφη του στόλου του Συλλόγου και σχεδόν 90 ιστιοπλόοι.


Το Σάββατο, διεξήχθη η πρώτη ιστιοδρομία η οποία είχε αφετηρία την Ρόδο και τερματισμό το λιμάνι της Σύμης. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10:15 από την περιοχή Κάτω Πέτρες, κάτω από έναν νεφελώδη ουρανό...


Τα σκάφη εκκίνησαν πλέοντας όρτσα, με ασθενή άνεμο που έπνεε από τα δυτικά. Στην πορεία προς τη Σύμη ο άνεμος άλλαξε διεύθυνση και στράφηκε ανατολικός. Τα πληρώματα πολλών σκαφών αγωνίστηκαν υπό βροχή για αρκετή ώρα, η οποία δυσκόλεψε πολύ την προσπάθειά τους. Τελικά η βροχή σταμάτησε αλλά μετά το μεσημέρι η ένταση του ανέμου έπεσε και τα σκάφη που δεν είχαν τερματίσει μέχρι το μεσημέρι και μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες, συνάντησαν πλήρη άπνοια στην περιοχή της Σύμης. Οι ιστιοπλόοι έδωσαν σκληρή μάχη για να καταφέρουν να διανύσουν τα τελευταία από τα 22 μίλια του αγώνα και για να τερματίσουν εντός των χρονικών ορίων, με 7 από τα 14 σκάφη τελικά να τα καταφέρνουν. Τονίζεται ότι ορισμένα σκάφη δεν κατάφεραν να τερματίσουν εμπρόθεσμα για λίγα μόλις λεπτά. Την πρώτη θέση της ιστιοδρομίας κατέκτησε το σκάφος Blue Shark με κυβερνήτη τον Μανώλη Σπυρίδη, την δεύτερη θέση το σκάφος Estella με κυβερνήτη των Σωτήρη Κατσαρά και την τρίτη θέση το σκάφος Tucacu με κυβερνήτη τον Κυριάκο Κλαδογένη.

Το βράδυ του Σαββάτου και μετά την άφιξη των σκαφών στη Σύμη, καθώς και το πρωί της Κυριακής, οι ιστιοπλόοι είχαν λίγες ώρες στη διάθεσή τους για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν στο όμορφο και γραφικό νησί της Σύμης, δειπνώντας στα εστιατόρια του λιμανιού και απολαμβάνοντας τον πρωινό τους καφέ στις καφετέριες του Γιαλού, δίνοντας ζωντάνια με την παρουσία τους.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ιστιοδρομία του αγώνα. Η εκκίνηση είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 13:00 έξω από το λιμάνι της Σύμης, αλλά η άπνοια που επικρατούσε στην περιοχή ανάγκασε την Επιτροπή Αγώνα να οδηγήσει τα αγωνιζόμενα σκάφη στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας. Εκεί στήθηκε η γραμμή της Εκκίνησης και τα σκάφη ξεκίνησαν τον αγώνα στις 13:25 με ασθενή άνεμο. Οι κυβερνήτες επιλέγοντας ο καθένας την τακτική του, είτε πλέοντας κοντά στις ακτές της Σύμης είτε διαλέγοντας να πλεύσουν κοντά στα απέναντι τουρκικά παράλια, πάλεψαν με τον άνεμο που σε αρκετά σημεία του θαλάσσιου στίβου άλλαζε διαρκώς ένταση και διεύθυνση, με στόχο να βγουν από το στενό μεταξύ Σύμης και Τουρκίας. Εκεί τα σκάφη βρήκαν “καθαρό” και ισχυρό δυτικό άνεμο και πλέοντας πρίμα με τα μπαλόνια τους, τερμάτισαν νωρίς το απόγευμα στην περιοχή του Ενυδρείου Ρόδου. Την πρώτη θέση της ιστιοδρομίας κατέκτησε το σκάφος Das Boot με κυβερνήτη τον Δημήτρη Σταματά, την δεύτερη θέση το σκάφος Blue Shark με κυβερνήτη τον Μανώλη Σπυρίδη και την τρίτη θέση το σκάφος Πανορμίτης με κυβερνήτη τον Σταμάτη Σταύρα.

Τα αποτελέσματα των δυο ιστιοδρομιών του αγώνα “ΣΥΜΗ 2012” δίνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ αφού μετά τις πρώτες 4 ιστιοδρομίες του, όλα είναι ανοικτά. Όλοι πλέον περιμένουν με αγωνία τον επόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Μαΐου. Ο αγώνας αυτός θα είναι “Όρτσα – Πρίμα”, θα πραγματοποιηθεί στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην πόλη της Ρόδου και στα πλαίσιά του θα γίνουν 4 ιστιοδρομίες. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα όμορφο θέαμα αφού κυβερνήτες και πληρώματα αναμένεται να δώσουν νέες μάχες με τα σκάφη τους, σε πολύ κοντινή απόσταση από τις ακτές του νησιού της Ρόδου.
Όλα τα αποτελέσματα του αγώνα “ΣΥΜΗ 2012” και η μέχρι στιγμής βαθμολογία των σκαφών του Πρωταθλήματος 2012, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘ Ρόδου - www.asiathr.gr
http://www.rodosalarm.gr/index.php/athlitismos/3708-2012-05-13-21-24-46

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More