Ροδίτες συλλέκτες επενδύουν μεγάλα ποσά σε έργα τέχνης!



ΧΑΛΕΠΟΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ, ΑΛΛΑ…

Υπάρχουν σημαντικές συλλογές με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών. Μεγάλη έκθεση Κορακά στη Ρόδο
Αυξάνεται ολοένα το ενδιαφέρον των Ροδίων για την Τέχνη. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν οι άνθρωποι που κινούνται στους κύκλους της Τέχνης στην περιοχή μας, επιδεικνύοντας ζωηρό ενδιαφέρον για συμμετοχή και ενημέρωση σχετικά με εικαστικές εκθέσεις...



Ευτυχώς, η πόλη μας δεν στερήθηκε αξιόλογων εικαστικών εκθέσεων τα τελευταία χρόνια. Είτε αυτές διοργανώθηκαν από τον πολιτιστικό φορέα του δήμου Ροδίων ή άλλων πρώην δήμων, είτε από ιδιώτες, φιλοξενήθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες εκθέσεις εικαστικών καλλιτεχνών.
Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, εκδηλώνεται έντονο ενδιαφέρον τόσο από σχολεία, ιδιώτες και καλλιτέχνες όσο και από συλλέκτες έργων τέχνης. Αν και αυτό ακούγεται… περίεργα στους χαλεπούς αυτούς καιρούς που ζούμε, στην Ρόδο υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που επενδύουν συστηματικά στην Τέχνη αγοράζοντας έργα.
Οι γκαλερίστες και οι άνθρωποι της τέχνης, σε γενικές γραμμές, δεν είναι ακόμη δυσαρεστημένοι από την κατάσταση στη συγκεκριμένη αγορά έτσι όπως διαμορφώνεται λόγω της κρίσης. Είτε μέσω δημοπρασιών, είτε μέσω εκθέσεων ή προσωπικών επαφών, η Τέχνη ενδιαφέρει τους επενδυτές που δεν έχουν απαραιτήτως κάποια κατάρτιση ή εξειδίκευση στον τομέα. Ως επί το πλείστον, οι συλλέκτες της πόλης μας, ενδιαφέρονται για τους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους –κι αυτό είναι ενθαρρυντικό.
ΓΚΑΛΕΡΥ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
Ενδεικτικό παράδειγμα είναι οι ιδιωτικές γκαλερί που πωλούν έργα τέχνης στην πόλη μας.
Η γκαλερίστα κα Φωτεινή Κορακά, είναι πολλά χρόνια στο επάγγελμα, διαθέτοντας γκαλερί στην Αθήνα, στην Κύπρο και στην Ρόδο. «Τον τελευταίο καιρό είναι πολλοί οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την Τέχνη –πέρα από σχολεία. Κάθε φορά που έρχομαι στη Ρόδο κι έχω έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών, μου τηλεφωνούν και ρωτούν για λεπτομέρειες. Ομολογώ ότι αυτό είναι ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα».
Επίσης ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τους σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς. Η κα Κορακά γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική παρουσία στα εικαστικά και δηλώνει ότι είναι πολύ αξιόλογη.
Στο πλαίσιο αυτό, κινείται και η ομαδική έκθεση ζωγραφικής 15 εικαστικών Ελλήνων καλλιτεχνών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην γκαλερί Κορακά έως τις 12 Απριλίου 2012 (Αμερικής 97 & Ιερού Λόχου).
«Πρόκειται για τα ‘Εικαστικά Πρόσωπα-2’ –μια έκθεση που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης. Συμμετέχουν 15 καλλιτέχνες με έμφαση στις προσωπογραφίες και το σώμα. Σε αυτή την ομαδική έκθεση έχουμε πάντρεμα διαφορετικών τεχνοτροπιών και ύφους –συνδυασμός για να αποδείξουμε ότι μπορούν να συνυπάρξουν διαφορετικές τάσεις που εναρμονίζονται με το παρελθόν ως συνέχεια» λέει η κα Κορακά, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει και συνέχεια, με μία ακόμη ομαδική έκθεση, τα ‘Εικαστικά Πρόσωπα-3’.
Π.Ντ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More