FACEBOOK: EΚΒΙΑΣΑΝ 18ΧΡΟΝΗ ΡΟΔΙΤΙΣΣΑ ΜΕ ΕΡΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Μια σοβαρή όσο και απίθανη υπόθεση εκβίασης δύο 18χρονων κοριτσιών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που απεστάλησαν στις ιστοσελίδες τους στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook απασχολεί την Εισαγγελία...
Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά την υποβολή σχετικής δικογραφίας από το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού.
Την 1η Μαρτίου 2011 υποβλήθηκε συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα μιας 18χρονης κατοίκου Κρεμαστής, η οποία την 24η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11.30 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού μαζί με φίλη της από την Κω.
Πιο συγκεκριμένα η 18χρονη είχε αναπτύξει την τελευταία διετία σχέσεις και συνομιλούσε μέσω του Facebook με έναν νεαρό άνδρα ονόματι «Ακη» ηλικίας 28 ετών περίπου που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη ή τη Χαλκιδική αγνώστων λοιπών στοιχείων. Με τον 28χρονο φέρεται μάλιστα να συνομιλούσε και μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο και γνωστοποίησε στους αστυνομικούς.
Προ διμήνου περίπου ένας άλλος «φίλος» της 18χρονης από το Facebook ονόματι «Κώστας» της ζήτησε να κάνουν cybersex μέσω των υπολογιστών τους με τη χρήση κάμερας άμεσης εκπομπής (live camera) και της υποσχέθηκε ότι δεν θα κατέγραφε την ιντερνετική ερωτική συνεύρεση τους.
Η 18χρονη πείσθηκε, γδύθηκε στην κάμερα του υπολογιστή της και ο «Κώστας» την κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο εν αγνοία της.
Εν συνεχεία ο «φίλος» της ονόματι ¶κης, προς μεγάλη της έκπληξη, της ζήτησε εντός δύο ημερών να του καταβάλει μαζί με την φίλη της το ποσό των 400 ευρώ για να μην ανεβάσει το βίντεο στο διαδίκτυο σε ιστότοπους με πορνογραφικό υλικό.
Την 05.00 ώρα της 24ης Φεβρουαρίου 2011 η 18χρονη διαπίστωσε ότι στην ιστοσελίδα με την επωνυμία XVIDEO είχε αναρτηθεί το βίντεο!
Στο βίντεο διάρκειας ενός λεπτού και 22 δευτερολέπτων η 18χρονη εμφανίζεται στο κρεβάτι της σκεπασμένη με μια κουβέρτα να χαϊδεύει το στήθος της. Το βίντεο, που έχει κυκλοφορήσει και σε άλλες ιστοσελίδες ανάλογου περιεχομένου, τιτλοφορείται με το μικρό της όνομα και με το όνομα της φίλης της!
Ο εμφανιζόμενος ως «φίλος» της 18χρονης Ροδίτισσας, γνωρίζοντας προφανώς ότι θα μπορούσε να εντοπιστεί αν του κατέθεταν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό, της ζήτησε με μηνύματα που της απέστειλε μέσω του Facebook, να εμβάσει το ποσό των 400 ευρώ μέσω του συστήματος διαδικτυακών πληρωμών paysafe και συγκεκριμένα με αγορά 8 καρτών των 50 ευρώ και να του απέστελλε τους σχετικούς κωδικούς για να εισπράξει τα χρήματα!
Η 18χρονη έχει ήδη ενημερώσει με τη μήνυση της τους αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού για τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των δύο δραστών. Ο ένας τηρείται στο windowslive.com και ο άλλος στο hotmail.com.
H κοπέλα προσκόμισε στους αστυνομικούς και μια περιφερειακή μνήμη flash με το βίντεο και άλλες φωτογραφίες που την αφορούν οι οποίες είχαν αποσταλεί στους δράστες.
Η δικογραφία της υπόθεσης αναμένεται να διαβιβαστεί στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα περαιτέρω.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑΣ
Σε πλήρη εξέλιξη είναι στο μεταξύ η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη παιδόφιλου Ροδίτη ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Ο δράστης όπως προέκυψε από τη μέχρι τώρα έρευνα έκανε χρήση υπολογιστή ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε internet cafe της πόλεως Ρόδου. Μάλιστα χρησιμοποίησε έναν από τους 67 υπολογιστές του δικτύου της καφετέριας την δεύτερη μέρα της έναρξης λειτουργίας της επιχείρησης.
Το διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξάρθρωσαν οι αστυνομικές αρχές της Μεγάλης Βρετανίας και σχετικώς ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών μετά από σχετική παρέμβαση της Ιnterpol και ανάλογη έρευνα που διενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Ο Ροδίτης φέρεται να χρησιμοποιούσε 4 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και υπολογιστή τα ηλεκτρονικά ίχνη του οποίου έχουν ήδη εντοπιστεί προκειμένου να συναλλάσσεται με τον εγκέφαλο του κυκλώματος διακίνησης του υλικού παιδικής πορνογραφίας που συνελήφθη στην Αγγλία.
Ο εγκέφαλος του κυκλώματος που κατηγορείται από τις Αγγλικές αρχές για 22 αδικήματα φέρεται να δημιουργούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο και απέστελλε σε χρήστες του internet μέσω διαφόρων chatrooms.
Ως συμμέτοχοι στο κύκλωμα έχουν εντοπιστεί ήδη 5 ηλεκτρονικά ίχνη στην Ελλάδα. Από τα ίχνη αυτά ταυτοποιήθηκαν ήδη τα τρία και ατόμου με στοιχεία που οδηγούν στη διεύθυνση του στη Ρόδο.
Εν πάση περιπτώσει η επιχείρηση των Αγγλικών αρχών με την επωνυμία Camorra ξεκίνησε από το Staffordshire, όταν βρέθηκε πακέτο υλικού παιδικής πορνογραφίας το οποίο παρέλαβε η Διεύθυνση Καταπολέμησης της Παιδικής Πορνογραφίας στα πλαίσια άλλης επιχείρησης με τον κωδικό Myosis.
Η επιχείρηση αυτή είχε εθνική εμβέλεια και εντόπισε άτομα, τα οποία πλήρωσαν για να δουν κάποιες ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας πιστωτικές κάρτες. Οι ιστοσελίδες αυτές περιέχουν τίτλους που συνδέονται με παιδική πορνογραφία.

ellinikh-odysseia.blogspot.com

1 σχόλια:

Έλα που δεν τα ήθελε ο "κ-ω-λ-ος" της.....!

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More