Με πράσινο και μουσική μεταμόρφωσε την πλατεία Δημαρχείου, η ΕΥΘΥΤΑ



Σε μία πράσινη όαση μετατράπηκε σήμερα η πλατεία Δημαρχείου, όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου με τίτλο park(ing) Day, στο πλαίσιο των "ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕΙΑ 2012". Τα αυτοκίνητα έδωσαν χώρο στα φυτά και άλλαξαν τη μουντή εικόνα του κέντρου της πόλης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι, μέλη και φίλοι της ΕΥΘΥΤΑ, πρόσκοποι, μέλη διαφόρων συλλόγων, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων. Όλοι συμμετείχαν με
κέφι στα δρώμενα που αποσκοπούσαν στη μετάδοση μηνυμάτων γύρω από την οδική ασφάλεια...
Η σημερινή πολυσύνθετη εκδήλωση ήταν από τις πιο πετυχημένες της ΕΥΘΥΤΑ και από τις πιο άρτια οργανωμένες γενικότερα. Στην επιτυχία της συνέβαλαν οπωσδήποτε οι εθελοντές και οι επιχειρηματίες, που στήριξαν ποικιλοτρόπως την όλη διοργάνωση.
Για όλους υπήρχε μία ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Οι εικαστικοί Δωδεκανήσου και άλλοι ζωγράφοι χρησιμοποίησαν ως «καμβά» τους το οδόστρωμα,  παράλληλα μία η Βάλλια Ζόππα και το συγκρότημα "ΡΟΠΕΣ" αποτελούμενο από τους Βαγγέλη  Κατσογριδάκη, Μανώλη Σπυρίδη και Καίτη Κούκουρου ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια, ενώ οι μαθήτριες της σχολής χορού Μαρί Γκίκα χόρεψαν το γαϊτανάκι, φτιαγμένο από εξάτμιση αυτοκινήτου και πολύχρωμες κορδέλες.
Σε ένα αυτοκίνητο δίπλα στην μπάντα κολλήθηκαν πολλά αυτόκλητα με μηνύματα γύρω από την οδική ασφάλεια. Παραδίπλα στα τραπέζια που τοποθετήθηκαν στην πλατεία, τα μικρά παιδιά ζωγράφισαν πολύχρωμες ζωγραφιές. Ανάμεσά τους και ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος ζωγράφισε μπλουζάκια τα οποία αφιέρωσε στα παιδιά και στην ΕΥΘΥΤΑ.
«Αυτό που θέλαμε ήταν να αλλάξουμε έστω και για λίγες ώρες την εικόνα της πλατείας της Ρόδου για να φανταστούμε πως θα μπορούσε να είναι. Διοργανώσαμε αυτή τη μεγάλη γιορτή θέλοντας παράλληλα να στείλουμε με ένα δημιουργικό τρόπο τα μηνύματά μας για την οδική ασφάλεια. Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, Ελένη Καρύδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More