Το facebook χωρίζει ζευγάρια και διαλύει οικογένειες στη Ρόδο!


ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ

Μόνο σ’ έναν πρώην Δήμο σημειώθηκαν πέντε κρούσματα τον τελευταίο καιρό. Περίεργα ενσταντανέ με ασυνήθιστες πόζες!
Ακούγεται ανέκδοτο, αλλά είναι αληθινό. Το γνωστό σε όλους μας δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ‘Facebook’ είναι η αιτία που χωρίζουν πολλά ζευγάρια, διαλύονται σπίτια και ανεβαίνει ο αριθμός των διαζυγίων!



Και όμως, η τάση των καιρών μας αποδεικνύει εν τοις πράγμασι ότι αυξάνονται σημαντικά οι περιπτώσεις καθημερινών ανθρώπων ‘της διπλανής πόρτας’, φίλων και γνωστών μας που το έτερον τους ήμισυ αδιαφορεί για τα συζυγικά του καθήκοντα, περνάει πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, συνομιλεί με άτομα του άλλου φύλου από άλλες περιοχές της χώρας (ή ακόμη και από την πόλη μας ή άλλο νησί) και έχει ροπή στην… απιστία!
Αυτή η διαπίστωση και οι συνέπειες του φαινομένου στις διαδικτυακές σχέσεις δεν είναι καθόλου αστεία πλέον, αφού αυτή η απόλυτη ‘ελευθεριότητα’ που επικρατεί στο Facebook κρύβει πολλές παγίδες.
Πάνω από 5 περιπτώσεις διαζυγίων διαπιστώθηκαν σε πρώην δήμο του νησιού μας το τελευταίο έτος με αιτία το Facebook, αφού η –ο σύζυγος γνωρίστηκε με άτομο του άλλου φύλου, ξεκίνησαν διαδικτυακή συνομιλία, συνήψαν σχέσεις και τελικά κατέληξαν σε χωρισμό!
Μέσα σε αυτό τον ιστότοπο και με δεδομένη την πλήρη ελευθερία κινήσεων χωρίς κανέναν περιορισμό ούτε και λογοκρισία, δεν είναι τυχαίο ότι έχουν δημιουργηθεί πλείστα όσα προβλήματα όπως συγκρούσεις μέσα στην οικογένεια, ανάρτηση φωτογραφιών που ενοχλούν κάποιους άλλους, κάποια σχόλια που δίκην χωρατού δημιουργούν καβγάδες και παρεξηγήσεις μεταξύ φίλων, ακόμη και φωτογραφίες που δημοσιεύονται ερήμην ανθρώπων. Κάποιος που μπορεί να μην έχει ενημερώσει το έτερον του ήμισυ για κάποια έξοδό του ή για την παρέα με την οποία βγήκε, μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί εκτεθειμένος, αφού φίλοι σπεύδουν να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες της εξόδου στο Facebook, από όπου μπορεί να τις δει οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος. «Περίεργα» ενσταντανέ, ανεπιθύμητες παρέες,
φωτογραφίες με ασυνήθιστες πόζες, κρυφές συνομιλίες στο Facebook
είναι από τις βασικότερες αιτίες τσακωμών των ζευγαριών!
Ακόμη όμως και όταν δεν πρόκειται για ερωτικές σχέσεις αλλά για απλές αναρτήσεις φωτογραφιών από φίλους, δεν υπάρχουν οι βασικοί κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Δεν είναι λίγοι όσοι βάζουν περίεργες φωτογραφίες φίλων τους,
προκειμένου να τους κάνουν πλάκα ή να τους εκδικηθούν, παρά το γεγονός
ότι το άμεσα ενδιαφερόμενο πρόσωπο μπορεί να τους έχει ζητήσει να μη δείξουν
πουθενά τις εν λόγω φωτογραφίες. Η διατάραξη της φιλικής σχέσης δεν είναι η μόνη συνέπεια των πράξεων αυτών. Η ζημιά που μπορεί να προκληθεί ακόμη και στη δουλειά κάποιου είναι σημαντική. Καθένας που χρησιμοποιεί το Facebook ή παρόμοιες ιστοσελίδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και πάνω από όλα να τηρεί τους βασικούς κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής όχι μόνο της δικής του αλλά και των υπολοίπων, όπως π.χ. ότι ποτέ δεν χρησιμοποιούμε μια φωτογραφία
κάποιου χωρίς πρώτα να τον ρωτήσουμε και να πάρουμε τη συγκατάθεσή του.
Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στη Γαλλική εφημερίδα «Liberation», ακόμη και ο έρωτας στα χρόνια της τεχνολογίας τερματίζεται εξ αποστάσεως. Μπορεί να είναι άκομψο, σχολιάζει η γαλλική εφημερίδα, αλλά τουλάχιστον αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις.
Η δύσκολη τέχνη του «αντίο» έχει αντικατασταθεί για πολλούς από ένα απλό κλικ στο Facebook, ένα σύντομο μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το τέλος μιας σχέσης από απόσταση, χωρίς πόνο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
ΟΙ ΧΩΡΙΣΜΟΙ ΜΕΣΩ Facebook ΕΧΟΥΝ… ΕΠΟΧΕΣ!
Στη Βρετανία, ο δημοσιογράφος David McCandless ανέλυσε 10.000 Facebook updates και ανακάλυψε ότι οι χωρισμοί των χρηστών είναι πιο πιθανοί δύο εποχές του χρόνου: Οι περισσότεροι χρήστες χώρισαν κατά τη διάρκεια της άνοιξης αλλά και 2 εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα.
Επίσης περίοδος υψηλού ρίσκου είναι η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών καθώς και η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι χρήστες επιλέγουν να χωρίσουν τις Δευτέρες οπότε ο χαρακτηρισμός "Bloody Monday" αποκτά επιτέλους νόημα. Τα ζευγάρια επίσης επιλέγουν την 1η Απριλίου για να ανακοινώσουν το χωρισμό τους ελπίζοντας ότι τα πιο σοβαρά πράγματα τα λέμε στα αστεία.
Π. Ντ.

2 σχόλια:

Ονόματα δεν λέμε
οικογένειες δεν θίγουμε :)

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More