Μεταφέρθηκαν τη νύχτα στην Κατταβιά μηχανήματα!..

ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ξεφορτώθηκαν στο λιμανάκι του παλιού γυψάδικου στη Λάρδο κρυφά! Αθετώντας τα συμφωνηθέντα με το Δήμο!
Αναστάτωση επικρατεί από χθες το βράδυ στην Κατταβιά, αλλά και μεταξύ των ιδιοκτητών χωματουργικών και άλλων μηχανημάτων, καθώς, όπως φαίνεται, η ανάδοχος εταιρία για την κατασκευή του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ, αθετεί τα όσα συμφωνήθηκαν, σε συνάντηση που έγινε στο δημαρχείο Ρόδου, αλλά και σε άλλες επαφές.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες τη νύχτα έδεσε στο μικρό λιμάνι του παλιού γυψάδικου στη Λάρδο, πλοίο από το οποίο αποβιβάσθηκαν μηχανήματα και φορτηγά αυτοκίνητα, που στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Κατταβιά, στο χώρο κατασκευής του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ.
Η μεταφορά των μηχανημάτων και των φορτηγών αυτοκινήτων έγινε αμέσως γνωστή και προκάλεσε την οργή των κατοίκων της Κατταβιάς, οι οποίοι ειδοποίησαν τους ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων και φορτηγών αυτοκινήτων στην πόλη. Σήμερα αναμένεται από την πλευρά τους έντονη αντίδραση κατά της κατασκευάστριας εταιρίας, ενώ ήδη γινόταν λόγος για αποκλεισμό και κατάληψη του εργοταξίου.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ, ότι έγιναν πολλές επαφές με τους υπεύθυνους της εταιρίας ΤΕΡΝΑ που ανέλαβε την κατασκευή του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Ν. Ρόδο, προκειμένου να απασχοληθεί ντόπιο εργατικό προσωπικό, καθώς και χωματουργικά και άλλα μηχανήματα από τη Ρόδο.
Η τελευταία σύσκεψη έγινε πριν από δέκα μέρες στο Γραφείο του δημάρχου Ρόδου, παρόντων και εκπροσώπων της ΔΕΗ και της κατασκευάστριας εταιρίας. Και συμφωνήθηκαν ακριβώς όσα προαναφέρθηκαν. Φαίνεται όμως ότι τα συμφωνηθέντα ήταν …αέρας! Ερωτηματικά φυσικά γεννιούνται και από το γεγονός ότι τα μηχανήματα της εταιρείας μεταφέρθηκαν στη Ρόδο νύχτα και σε λιμανάκι που δεν χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια. Η πονηρή σκοπιμότητα είναι προφανής: δεν έπρεπε να γίνει γνωστή μια ενέργεια που καταστρατηγούσε τα όσα συμφωνήθηκαν και η οποία θα προκαλούσε αντιδράσεις.
Με όλες αυτές τις εξυπνάδες δεν αποκλείεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην έναρξη κατασκευής του νέου κτιρίου της ΔΕΗ.




http://www.rodosalarm.gr/index.php/reportaz/2275-2012-03-26-03-21-07

1 σχόλια:

Νησί με τέτοιο ήλιο και αέρα και εμεις ακόμα φτιάχνουμε εργοστάσια με πετρέλαιο???????

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More