Τελείωσαν τα καυσόξυλα στα καμένα!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΡΥΟ

Τζάκια και ξυλόσομπες κόντρα στις ακριβές τιμές του πετρελαίου και στη μείωση των μισθών
Δεν έμεινε ούτε κούτσουρο στις καμένες δασικές περιοχές των Λαέρμων και των Καλαβάρδων, καθώς όλα κάηκαν φέτος στα τζάκια και στις ξυλόσομπες, που μπορεί να μην είχαν ανάψει χρόνια πριν. Το φετινό χειμώνα οι πολίτες κατέφυγαν στη λύση των καυσόξυλων, αφού το κόστος για την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκε κατακόρυφα.


Δεδομένου ότι ο φετινός χειμώνας είναι πιο βαρύς από ότι άλλες χρονιές και ότι τα εισοδήματα των περισσότερων πολιτών μειώθηκαν, η αναζήτηση εναλλακτικής λύσης για την θέρμανση ήταν αναπόφευκτη.
Τα τζάκια που κατασκευάσθηκαν για διακοσμητικούς λόγους, απέκτησαν ξαφνικά χρησιμότητα, αφού βρέθηκαν ως …μάννα εξ ουρανού καυσόξυλα από τις καμένες περιοχές. Συμπολίτες μας αναφέρουν στη «ΔΡΑΣΗ» ότι μάζεψαν οι ίδιοι ξύλα από τα καμένα για να κάψουν στο τζάκι τους. Υπάρχουν επίσης πολλοί άλλοι Ροδίτες οι οποίοι μάζεψαν και πούλησαν ξύλα από τα Καλαβάρδα ή τα Λάερμα για να τα πουλήσουν και να εξασφαλίσουν κάποιο «χαρτζιλίκι». Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη, που σήμερα δεν έμεινε καυσόξυλο ούτε για δείγμα στα καμένα. Μόνο κάποια σάπια έχουν μείνει στα Λάερμα, αναφέρει υλοτόμος.
Αυτή η αυξημένη ζήτηση καυσόξυλων έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. Επικρατεί ανησυχία για νέες φωτιές το καλοκαίρι με στόχο να …δημιουργηθούν νέες εκτάσεις από όπου θα «αντληθούν» νέα καυσόξυλα.
ΛΙΓΟ ΚΑΙ …ΠΑΛΙ!
Η ιδιοκτήτρια πρατηρίου υγρών καυσίμων, κ. Δέσποινα Χατζημανώλη αναφέρει ότι  πλέον, ο κόσμος έπαψε να προμηθεύεται την ποσότητα που χρειάζεται για όλο το χειμώνα, αλλά αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης με το μπιτονάκι για να περάσει η βραδιά. «Η αλήθεια είναι ότι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί πολύ συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Οπωσδήποτε ο κόσμος που δυσκολεύεται σήμερα να ανταποκριθεί στις βασικές του   ανάγκες, δεν έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει μεγάλα ποσά ακόμη και για τη θέρμανση. Φέτος, παρόλο που είχαμε περισσότερα κρύα, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης έχουν μειωθεί σημαντικά.
Αυτό που μας λέει ο κόσμος είναι ότι ανάβουν τη θέρμανση για δύο με τρεις ώρες το βράδυ, όταν έχει πολύ κρύο. Και δεν μειώθηκε μόνο η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης. Ακόμη και στη βενζίνη έχουμε πτώση. Έχουμε σταθερούς πελάτες, οι οποίοι γέμιζαν παλιά τα ρεζερβουάρ και σήμερα βάζουν το πολύ πέντε ευρώ», δήλωσε η κ. Χατζημανώλη.
Στο μεταξύ, οι πρατηριούχοι δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να δίνουν βερεσέ, αφού ουσιαστικά οι ίδιοι προκαταβάλουν τα ποσά στις εταιρείες. Μέχρι και πέρυσι υπήρχαν τεφτέρια στα βενζινάδικα. Σήμερα όμως το «βερεσέ» ισχύει μόνο για τη σταθερή πελατεία των βενζινάδικων.
«Είναι αλήθεια ότι έχουν πέσει πολύ οι πωλήσεις φέτος. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα αγοράσει κάποιος 200 με 300 λίτρα. Παλαιότερα, ακόμη και αν ο χειμώνας ήταν πιο ελαφρύς, οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης ήταν αυξημένες. Οπωσδήποτε δυσκολεύεται ο κόσμος, το βλέπουμε αυτό πια καθημερινά. Εμείς προσπαθούμε να διευκολύνουμε τον κόσμο, όσο μπορούμε. Θα δώσουμε πίστωση στη σταθερή πελατεία μας, ακόμη όμως και αυτοί οι πελάτες μας δυσκολεύονται φέτος», δήλωσε ο πρατηριούχος, κ. Δημήτρης Κούρτης.

http://www.rodosalarm.gr/index.php/koinonia/1922-2012-03-14-01-51-39 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More