Παράρτημα του ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο - Εκστρατεία ενημέρωσης για τα ναρκωτικά


Συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ για δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού στη Ρόδο – Εκστρατεία ενημέρωσης για τα ναρκωτικά

Η εγκατάσταση και λειτουργία «Συμβουλευτικού Σταθμού - Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων» στη Ρόδο ήταν το αντικείμενο συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου Φώτη Χατζηδιάκο, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Δέσποινας Διακοσταυριανού, του προέδρου της «Γαληνός» Μιχάλη Δρακιού και της προέδρου της ΕΥΘΥΤΑ Ελένης Καρύδη.


Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι λεπτομέρειες της πρωτοβουλίας που θα αναληφθεί σε συνεργασία με το «ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ» (ΚΕΘΕΑ), στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης που θα συναφθεί με την Περιφέρεια και τον Δήμο Ρόδου.

«Η όξυνση του προβλήματος της χρήσης ναρκωτικών, με τις θλιβερές περίπτωσης νέων της περιοχή μας που έχασαν ακόμα και τη ζωή τους, επιβάλλει σε όλους μας να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την προσπάθειά μας για ευαισθητοποίηση της κοινωνίας», τονίζει ο κ. Χατζηδιάκος, που θεωρεί ότι η δημιουργία αυτής της νέας δομής θα αποτελέσει την εκκίνηση μιας μαζικής ενημερωτικής εκστρατείας.

Για τη στέγαση του Κέντρου θα αναζητηθεί ο καταλληλότερος χώρος και θα διαπιστωθεί η καταλληλότητα όσων ήδη έχουν προταθεί, ώστε με τον κατάλληλο εξοπλισμό να υλοποιηθούν τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ και να εξασφαλιστεί η προοπτική της περαιτέρω ανάπτυξής τους.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα καλύψει οικονομικά τη λειτουργία του Κέντρου, ενώ την όλη προσπάθεια θα συνδράμει και η ΕΥΘΥΤΑ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More