Κρατικοί λειτουργοί σε τσιμπούσι με μενού ελάφι στα κάρβουνα!


ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ

Το «αφεντικό» το παράγγειλε …φρέσκο σε …άγνωστο λαθροθήρα. Σα δεν ντρέπονται
Απίστευτο θα πουν πολλοί κι όμως είναι αληθινό –άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη, ήταν πριν από χρόνια και μάλιστα είχε γίνει ευρέως γνωστό στη ροδιακή κοινωνία. Στο ψητό: κρατικοί λειτουργοί πήραν μέρος σε φαγοπότι σε εξοχικό με κυρίως πιάτο ελάφι στα κάρβουνα και ντολμαδάκια με κιμά από ελαφίσιο κρέας και άλλα είδη κυνηγίου!



Το «κανιβαλιστικό» τραπέζι στρώθηκε την περασμένη Κυριακή 19 Φεβρουαρίου σε εξοχικό γνωστού οικονομικού παράγοντα της Ρόδου σε παραλιακή περιοχή της Νότιας Ρόδου.
Το πρόβλημα φυσικά βρίσκεται στην πλευρά της λαθροθηρίας, γεγονός που ασφαλώς γνωρίζουν οι «κρατικοί λειτουργοί», όπως το γνωρίζει κι όλος ο κόσμος. Μάλιστα ήταν και ενήμεροι ότι επρόκειτο για ελαφίσιο κρέας, αφού είχαν συνεννοηθεί από μέρες για το μενού, δεδομένου ότι ο οικοδεσπότης καμάρωνε!
Ο οικοδεσπότης δεν έχει σχέση με τη λαθροθηρία, ούτε είναι κυνηγός. Απλώς πλήρωσε κάποιον λαθροκυνηγό και εκτέλεσε την «αποστολή»! Το γεγονός αυτό ενισχύει τις πληροφορίες που εδώ και καιρό κάνουν λόγο για έξαρση της λαθροθηρίας στη Ρόδο με στόχο τα ελάφια. Η λαθροθηρία σε βάρος ελαφιών είναι τώρα πιο εύκολη, καθώς ο αριθμός τους τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε σημαντικά, σε βαθμό μάλιστα να βόσκουν κοντά σε χωριά, αγροτικούς δρόμους και αγροκτήματα –ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους του νησιού έχουν εντοπισθεί να περπατάνε σε κατάσταση εξημέρωσης.
Η περίπτωση του «ελαφιού στη σχάρα» δεν είναι μια απλή περίπτωση, καθώς δεν πρόκειται για λαθροθηρία από τις συνηθισμένες, αλλά για ένα προστατευόμενο είδος, καταγεγραμμένο (το Πλατόνι) ως σπάνιο αρχαίο είδος και μάλιστα ενδημικό. Και βεβαίως οι κρατικοί λειτουργοί τα γνωρίζουν όλα αυτά. Υπέκυψαν όμως στην κοιλιοδουλεία και την ξιπασμάρα τους. Γεύτηκαν μπριζόλες ελαφιού στα κάρβουνα και ντολμαδάκια με κιμά ελαφιού που έφτιαξε η οικοδέσποινα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More