Μια πολύ περίεργη υπόθεση με εξοπλισμό της «Ρόδων Α.Ε.»

ΑΚΤΑΙΟΝΜια εξαιρετικά περίεργη "εμπλοκή" με την αποπληρωμή ειδών εξοπλισμού καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, που προμηθεύτηκε η δημοτική ανώνυμη εταιρεία "ΡΟΔΩΝ ΑΕ" από την εταιρεία "Καραγεωργίου ΕΠΕ", θα απασχολήσει την προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας «Πηγές Καλλιθέας ΑΕ».
Η «ΡΟΔΩΝ ΑΕ» φέρεται συγκεκριμένα να είχε προμηθευτεί εξοπλισμό, για τις ανάγκες των εστιατορίων «Ροδίνι» και «Συσσίτιο» και για την καφετέρια «Ακταίον» από την ως άνω ετερόρρυθμη εταιρεία, συνολικής αξίας 172.149,77 ευρώ.
Το συνολικό τίμημα πιστώθηκε και για την εξασφάλιση της πληρωμής εκδόθηκαν 13 μεταχρονολογημένες επιταγές οι οποίες μεταβιβάστηκαν από την ΕΠΕ, με οπισθογράφηση, σε δικούς της προμηθευτές, για την κάλυψη υποχρεώσεών της. Καμία από τις επιταγές δεν πληρώθηκε και σφραγίστηκαν η μια πίσω από την άλλη.
Τις περισσότερες επιταγές που σφραγίστηκαν η εταιρεία αναγκάστηκε να πληρώσει εξ΄ιδίων χρημάτων και στη συνέχεια παρέλαβε τα σώματά τους.
Με εξώδικό της η ΕΠΕ, την 20η Δεκεμβρίου 2011, επεσήμανε ότι παρά τις οχλήσεις της δεν έχει πληρωθεί το αντίτιμο των επιταγών και εξέδωσε διαταγή πληρωμής για ποσό ύψους 93.630,45 ευρώ στη "ΡΟΔΩΝ ΑΕ", πλέον τόκων και εξόδων.
Επεσήμανε επιπλέον ότι τα εμπορεύματά της έχουν παρακράτηση κυριότητας όπως ρητά αναγράφεται σε κάθε τιμολόγιο που είχε εκδώσει.
Διαμαρτυρήθηκε μάλιστα για το ό,τι η "ΡΟΔΩΝ ΑΕ" παρανόμως, καταχρηστικώς και αυθαιρέτως μεταβίβασε όλα τα εμπορεύματα στην εταιρεία "Πηγές Καλλιθέας ΑΕ" η οποία και τα εκμεταλλεύεται μέχρι σήμερα.
Η εταιρεία "Πηγές Καλλιθέας ΑΕ" απαντώντας στο εξώδικο κατέστησε σαφές ότι ο κινητός εξοπλισμός της υπό εκκαθάριση "ΡΟΔΩΝ ΑΕ" έχει περιέλθει με τρόπο νόμιμο στην κατοχή της.
Πιο συγκεκριμένα δύο επιχειρηματίες είχαν προχωρήσει σε κατάσχεση κινητών πραγμάτων του «Ακταίον» πριν την ανάληψη των καθηκόντων του διοικητικού συμβουλίου της νέας εταιρείας "Πηγές Καλλιθέας ΑΕ". Για τις διαταγές πληρωμής που είχαν εκδοθεί και τους πλειστηριασμούς που ακολούθησαν η "ΡΟΔΩΝ ΑΕ" δεν άσκησε ανακοπές με αποτέλεσμα να καταστούν τελεσίδικες οι διαδικασίες.
Στον πλειστηριασμό των κινητών πραγμάτων του «Ακταίον» οι δύο επισπεύδοντες τα αγόρασαν οι ίδιοι και εν συνεχεία όταν ανέλαβε τη διαχείριση του καταστήματος η εταιρεία "Πηγές Καλλιθέας ΑΕ" ζήτησαν να τους αποδοθούν.
Η εταιρεία ήλθε τότε σε συμφωνία μαζί τους και αγόρασε πίσω τον εξοπλισμό σε τιμή που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά συμφέρουσα από μέλη του διοικητικού συμβουλίου!!
Μεταξύ των ειδών που είχαν εκποιηθεί ήταν και ορισμένα της εταιρείας "Καραγεωργίου ΕΠΕ" τα οποία παρότι είχαν παρακράτηση κυριότητας κανείς δεν τα είχε διεκδικήσει ως τότε.
Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι πασιφανές, ενώ η εταιρεία "Πηγές Καλλιθέας ΑΕ" διατείνεται ότι για τη λειτουργία του «Ακταίον» προέβη στην αγορά του κινητού εξοπλισμού που βρισκόταν σ' αυτό, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.
Υποστηρίζει ακόμη ότι μέχρι σήμερα δεν έχει χρησιμοποιήσει τον κινητό εξοπλισμό στο «Συσσίτιο» και στο «Ροδίνι». 
Εν πάση περιπτώσει στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας θα προταθεί να συσταθεί επιτροπή για την καταγραφή του κινητού εξοπλισμού των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και την αντιστοίχισή του με αυτά που έχουν αγοραστεί από την εταιρεία «Καραγεωργίου ΕΠΕ» ενώ εξετάζεται η καταβολή σε δόσεις της απαίτησής της για όσα είδη χρησιμοποιούνται. Για τα υπόλοιπα θα πρέπει, όπως αναφέρθηκε, να περιμένει την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.
Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί και ο προϋπολογισμός της εταιρείας που είναι ισοσκελισμένος και ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ για το έτος 2012. Μεταξύ άλλων προβλέπονται επενδύσεις για την αποκατάσταση της Κοιλάδας των Πεταλούδων και του «Ακταίον» ύψους 400.000 ευρώ.
Θα συζητηθεί επίσης και πρόταση της εταιρείας Profitel για την εγκατάσταση δικτύου ασύρματου internet στα καταστήματα της εταιρείας με κάρτες προπληρωμένου χρόνου για την αγορά των οποίων η εταιρεία θα έχει προμήθεια.
www.dimokratiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More