Τέλη Μαΐου ανοίγει η μαρίνα της Ρόδου για 380 σκάφη!


- Με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στον κλάδο

- Ολοκληρώνεται η Α΄ φάση. Θα προστεθούν άλλες 150 θέσεις για μεγαλύτερα σκάφη

Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα είναι έτοιμη η μαρίνα Ρόδου να δεχθεί τα πρώτα σκάφη, τα οποία σύμφωνα με τον κανονισμό της θα πρέπει να είναι από 12 μέτρα και πάνω. Με το δεδομένο αυτό θα μπορεί να εξυπηρετεί  σε καθημερινή βάση 380 σκάφη.
Αυτό προβλέπεται με την ολοκλήρωση των έργων της Α΄ φάσης, που συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς, ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι τις 15 Μαΐου, τόσο στις λιμενικές, όσο και τις χερσαίες εγκαταστάσεις.

Τα συνεργεία εργάζονται εντατικά και στα δύο μέτωπα έργων ώστε να ολοκληρωθούν τα κρηπιδώματα, οι προσήνεμοι μόλοι, το εσωτερικό οδικό δίκτυο της μαρίνας, το πάρκινγκ, παράλληλα δε και ένα από τα βασικότερα τμήματα, που είναι τα δίκτυα, μέσω των οποίων τα ελλιμενισμένα σκάφη θα μπορούν να συνδέονται με ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, ιντερνέτ.
Επίσης στους ίδιους ρυθμούς προχωρούν τα κτιριακά έργα που περιλαμβάνουν: Ένα κτίριο για το τελωνείο, ένα για το Λιμεναρχείο, κτίριο διοίκησης της μαρίνας, κτίριο για τα ναυτιλιακά πρακτορεία και ένα άλλο που θα στεγάσει δύο τράπεζες, με ΑΤΜ και άλλες υπηρεσίες.
Το εσωτερικό δίκτυο της μαρίνας και το πάρκιγκ θα ασφαλτοστρωθούν σύντομα. Ιδιαίτερη έμφαση δίδεται και στην αισθητική των κτιρίων, ενώ το αγκυροβολίο στο βυθό της θάλασσας είναι έτοιμο για να ποντισθεί.
Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η Μαρίνα ως σύνολο θα είναι μια υποδομή που θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, αλλά και τον θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου γενικότερα. Αυτό θα φανεί πληρέστερα όταν σταδιακά θα ολοκληρωθεί και η Β΄ φάση των έργων που θα εκτείνεται μέχρι τα Σφαγεία. Σ’ αυτό το τμήμα της μαρίνας θα υπάρχουν 150 θέσεις για μεγάλα σκάφη, ενώ προβλέπεται η κατασκευή άλλων 4 κτιρίων, αφοδευτηρίων, πλυντηρίων για τα πληρώματα, καταστήματα και DUTY FREE.
Δηλαδή συνολικά όταν ολοκληρωθούν και οι δύο φάσεις της μαρίνας θα υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 550 – 600 θαλαμηγών και άλλων τουριστικών σκαφών και θα αποτελεί για τη Ρόδο ένα στολίδι, μια πολύ σύγχρονη τουριστική υποδομή.
Σημειώνεται ότι οι στήλες που θα τοποθετηθούν στα κρηπιδώματα για νερό, ρεύμα, τηλέφωνο, ιντερνέτ και άλλες παροχές, έχουν ήδη παραληφθεί. Είναι ιταλικής κατασκευής, με αμερικάνικη τεχνολογία τελευταίου τύπου και θα τοποθετηθούν τις τελευταίες μέρες, για ευνόητους λόγους και αφού θα έχουν ολοκληρωθεί τα μέτρα ασφαλούς φύλαξης της μαρίνας.

http://www.rodosalarm.gr/reportaz/1119--380-

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More