Σπήλαιο με σταλακτίτες στη νότια Ρόδο... Άλλη μια ανεκμετάλλευτη κρυφή ομορφιά της Ρόδου. (Σπάνιες φωτογραφίες)

Σπάνιες φωτογραφίες από το RODIUS που απεικονίζουν ένα σπήλαιο στην Νότια Ρόδο με σταλακτίτες εξαιρετικής ομορφιάς. Ίσως να μην είμαστε συνηθισμένοι στο νησί μας από τέτοιου είδους σπήλαια, και ίσως να μην γνωρίζαμε την ύπαρξη τους όμως το ιστολόγιο μας βγάζει από τα συρτάρια του κάποιες παλιές φωτογραφίες της εν λόγω σπηλιάς με δύο στόχους.
1. Για να δούμε όλοι μας την σπάνια ομορφιά του νησιού μας
2. Για να επιχειρήσουμε να φέρουμε το θέμα αυτό ξανά στο προσκήνιο, μήπως και κάποια στιγμή το εκμεταλλευτούμε.

Τέτοια φυσικά φαινόμενα, όπως σπήλαια με σταλακτίτες, σε άλλες χώρες εκμεταλλεύονται πλήρως. Εδώ;;;;
Κάποιοι αρνούνται πεισματικά να βοηθήσουν στην εκμετάλλευση αυτής της σπηλιάς, ενώ ταυτόχρονα η αδράνεια του δήμου κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.
Το RODIUS παραθέτει τις παρακάτω φωτογραφίες στους αναγνώστες του, ενώ ταυτόχρονα ζητάμε από όλους όσους μπορούν να το διαδώσουν.
Δείτε τις φωτογραφίες:













7 σχόλια:

Που βρίσκεται τέτοιο μέρος??

Αυτό το μέρος βρίσκεται στην Νότια Ρόδο και συγκεκριμένα στο Γεννάδι. Και όταν λέμε στο Γεννάδι εννοούμε μέσα στο χωριό, μην φανταστείς σε κανένα απομακρυσμένο μέρος.

δυστυχως ημουν για πολλα χρονια πικραμενος με το συγκεκριμενο μερος..Εμαθα ομως προσφατα, οτι εχει γινει ερευνα απο την αρχαιολογια-σπηλαιλογια? και εχουν βγαλει πορισμα οτι ειναι επικινδυνο και καλα για κατολισθηση. Ειναι κριμα ομως..εχει σηκωσει παρα πολλους σεισμους. Το βρισκω δικαιλογιες εσχνες.

Αν πιστεύετε ότι μπορείτε επιστημονικά και τεκμηριωμένα να κρίνετε ότι δεν είναι επικίνδυνο, κάντε το. Αλλιώς ας μη μιλάτε από διαίσθηση και ας μη λέτε πράγματα που δε γνωρίζετε.

Το ότι έχει σηκώσει αρκετούς σεισμούς έως τώρα δε σημαίνει και πολλά, γιατί από τους σεισμούς μπορεί η κατάσταση του να επιδεινώνεται σταδιακά και τώρα πχ να έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο. Επίσης δεν είναι μόνο οι σεισμοί που μπορεί να το επιβαρύνουν, αλλά και η ροή των υπογείων υδάτων μέσα στο έδαφος/βράχο.

Αν λέμε ότι δεν είναι επικίνδυνο και είναι, τότε ωθούμε κόσμο στο να το επισκεφτεί και αν συμβεί κάτι τόε θα βγαίνουμε και θα φωνάζουμε "πού είναι οι υπεύθυνοι". Αν είναι επικίνδυνο, να μπουν ταμπέλες και μπάρες και όποιος θέλει να μπαίνει με δική του ευθύνη.

Να ρωτήσω κάτι άλλο γι αυτό το σπήλαιο. Τι μήκος έχουν οι στοές και αν έχει γίνει κάποια αποτύπωση τους;

Αποτύπωση στις στοές δεν έχει γίνει, όμως πολλοί λένε πως το Γεννάδι, κι άλλα πολλά χωριά, είναι από κάτω τους γεμάτα στοές που οδηγούσαν σε ασφαλεί σημεία κατά τις αποβάσεις των πειρατών. Το Rodius δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά βέβαια, αλλά υπάρχει μια βάση σε όλα τα προηγούμενα.

Κάνουμε έρευνα για τον αν έχει γίνει αποτύπωση. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε με στοιχεία.

Η αρχαιολογάια της Ροδου εχούμε δει πολύ καλα με τι της αρεσει να ασχολειται μονο.. Όλες οι γύρω περιοχές εκτός Ρόδου, Λίνδου και τα λοιπα είναι καταδικασμένες να τα βγάζουν περα και να δείχνουν στους επισκέπτες μόνο οτι φτιάχνουν οι σύλλογοι. Σε κάθε χωριό θα μπορούσε να υπάρχει και απο ενα λαογραφικο/αρχαιολογικο μουσειο αλλά σιγα μην ασχοληθεί κανεις.. Δεν χρειάζεται διαισθηση κυριε ανωνυμε για να δεις οτι καποιο αξιοθεατο αξιζει και μπορει να δωσει νεα πνοη στην περιοχη. Σπηλαια στην Ελλαδα εχουν αξιοποιηθει και ηταν σε χειροτερη κατασταση απο το δικο μας αλλα βρηκαν τροπο και τα ανοιξαν και να ειστε σιγουρος οτι τα εχω γυρισει και τα εχω δει.

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More