Εδώ καταντήσαμε; Τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να καλύψουν τις ανάγκες της Ρόδου;

ASQENOFORO -_Q_-_23-9_3
 Όταν, για ολόκληρο το νησί, υπάρχουν τρία μόνο ασθενοφόρα για να καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων, είναι φυσικό να παρατηρούνται τέτοιου είδους καθυστερήσεις σαν αυτή που σημειώθηκε την ημέρα του Αγίου Νικολάου στην Κρεμαστή!
 Την άποψη αυτή μας εξέφρασαν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζουν από την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και ειδικότερα στο ΕΚΑΒ.


«Όταν, λοιπόν, υπάρχουν τρία μόνο ασθενοφόρα», μας είπε, «και τα οποία βρίσκονται το ένα στην Ανατολή (Αρχάγγελος) και τ΄ άλλο στη Δύση (Έμπωνα), και το τρίτο στη Ρόδο, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς ότι η εξυπηρέτηση του κόσμου θα γίνεται, δυστυχώς, με πλημμελή τρόπο»!
 «Και φανταστείτε, τώρα κάποια απ΄ αυτά να βρίσκονται σε έκτακτα περιστατικά, και την ίδια στιγμή να ζητηθεί ασθενοφόρο για άνθρωπο που κινδυνεύει, πόση ώρα απαιτείται για να ανταποκριθεί στην κλήση. Κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε και στην περίπτωση του κατοίκου από την Κρεμαστή, όταν ζητήθηκε ασθενοφόρο από τη Ρόδο, και τους παρέπεμψαν στην Έμπωνα»!..
 Κι όλα αυτά, απ΄ ότι μάθαμε, έχουν να κάνουν λόγω της... αποψίλωσης που υπήρξε στο προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, αλλά που, δυστυχώς, κανένας από τους τοπικούς παράγοντες δεν νοιάστηκε για να κάνει «κάτι»! Με φυσικό αποτέλεσμα να μην υπάρχει προσωπικό για να μπορέσει να κινηθεί ακόμη κι ένα δεύτερο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ!
Κι αν πράγματι δεν στελεχωθεί σωστά το ΕΚΑΒ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι παρόμοια περιστατικά θα επαναληφθούν και στο μέλλον! Κι ένας Θεός ξέρει αν αυτό αποτελέσει αιτία για να κινδυνεύσουν ακόμη  και ανθρώπινες ζωές.

http://www.cityofpetaloudes.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6816:edo-katantisame-tria-asthenofora-tou-ekav-gia-na-kalupsoun-tis-anagkes-tis-rodou&catid=66:apopseis&Itemid=245

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More