Το facebook σε 15 σκίτσα

n
Τέσσερις ώρες χωρίς like, status update, comment και share είναι πολλές; Τα πρόσφατα «νερά» που έκανε το facebook στις 21 Οκτωβρίου, είναι μια καλή αφορμή για να θυμηθεί ή να δει κανείς τα θεματικά σκιτσάκια του Dadara για το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. Εμφανίστηκαν κι εσένα στην οθόνη σου οι φράσεις «Το μήνυμα δε μπορεί να αναρτηθεί στο Χρονολόγιο» ή «Υπάρχει πρόβλημα με την ανανέωση των καταστάσεων. Παρακαλώ προσπαθήστε ξανά σε λίγα λεπτά»;  Σύμφωνα με την εταιρία η αναστάτωση προκλήθηκε εξαιτίας εργασιών συντήρησης. Αναρτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας απέδωσαν το «μπλακ-άουτ» σε μυστηριώδη ιό.
n
Αλήθεια, τι θα έλεγε ο πολυτάλαντος δανός εικαστικός Dadara για όλα αυτά; Γιγάντιες διαδραστικές εγκαταστάσεις, multi-media πινελιές και θεατρικές δημόσιες εμφανίσεις χαρακτηρίζουν το δημιουργικό βίο του 44χρονου Ντάνιελ Ρόζενμπεργκ. Παραδείγματα; To γλυπτό 9 μέτρων «Greyman Statue of No Liberty» που μπορεί να δει κανείς στον προαύλιο χώρο του Rijksmuseum στο Άμστερνταμ. Η πλατφόρμα «Like 4 Real» στην οποία το «χεράκι» του φουμπού αποκτά νέους συμβολισμούς. Η ονειροσελίδα «Checkpoint Dreamyourtopia». Τι κι αν σπούδασε πολιτικός μηχανικός; Προτίμησε να σχεδιάζει αφίσες και εξώφυλλα δίσκων της ηλεκτρονικής σκηνής. Λιτά, ουσιώδη και απέριττα, τα «like» σκίτσα του Dadara αρέσουν πολύ. Γιατί, παρακάτω.
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
n
nn


Του ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ
http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/soul/%CF%84%CE%BF-facebook-%CF%83%CE%B5-15-%CF%83%CE%BA%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More