10 λόγοι για να λατρέψετε το φθινόπωρο

10 λόγοι για να λατρέψετε το φθινόπωρο! Δείτε το ποτήρι μισογεμάτο... και απολαύστε το φθινόπωρο, ακόμα και εάν περνάτε τη γνωστή και ως "κατάθλιψη μετά τις διακοπές". Λίγο η απογευματινή δροσιά, λίγο οι φθινοπωρινές συνήθειες και τα βράδια δίπλα στο τζάκι μπορούν να σας αποδείξουν οτι ο Σεπτέμβρης έχει και τα "καλά" του. Μπορεί η επιστροφή στη δουλειά να μοιάζει ανυπόφορη, αλλά οι παρακάτω 10 λόγοι θα σας αποδείξουν οτι μπορείτε να ανεβείτε ψυχολογικά... ακόμα και το Φθινόπωρο!
 
15 εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα
Μπορεί η άδεια του καλοκαιριού να τελείωσε πριν λίγο... αλλά σε 15 εβδομάδες έρχονται τα Χριστούγεννα, τα μελομακάρονα, οι φωτισμένοι δρόμοι και τα τραγούδια του Frank Sinatra. Χαλάρωση, ζεστά ροφήματα και βόλτες στο φωτισμένο κέντρο της Αθήνας!
 
Παρέα, κρασί και κουβέντα γύρω από το τζάκι
Μπορεί στις διακοπές να χορεύετε στα μπάρμπεκιου πάρτυ, αλλά το φθινόπωρο, η παρέα συγκεντρώνεται στο σαλόνι του σπιτιού, δίπλα στο τζάκι, πίνει κρασί και σηκώνει την πολυκατοικία στο πόδι, παίζοντας Taboo! Η ατμόσφαιρα μετατρέπεται από ανάλαφρη και καλοκαιρινή... σε πιο ζεστή και διασκεδαστική.
 
Οι προσδοκίες γίνονται πιο χαμηλές
Όπως λέει και ο λαός, "κρύο... καιρός για δυο!". Το φθινόπωρο, οι προσδοκίες γίνονται πιο χαμηλές όσον αφορά την αναζήτηση ενός συντρόφου, αφού η ψυχολογία αλλάζει εντελώς. Δεν είναι τυχαίο, οτι οι ελεύθεροι αυξάνονται το καλοκαίρι και σιγά σιγά μειώνονται το φθινόπωρο.
 
Κυριακές στο κρεβάτι με ζεστό καφέ
Όταν έξω ψιχαλίζει, ποιός έχει διάθεση να βγει από το σπίτι; Ήρθε η ώρα να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και να χαλαρώσετε κάτω από τα σκεπάσματα, κρατώντας ένα ποτήρι ζεστό γαλλικό καφέ και ένα βιβλίο. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να κάνετε ένα beaute ομορφιάς και ένα μπάνιο με αρωματικά έλαια.
 
Μπότες, καμπαρντίνες και φουλάρια
Έφτασε η ώρα για τα ψώνια του Χειμώνα! Οι μπότες, οι ζακέτες και τα πουλόβερ θα κερδίσουν τη μάχη ενάντια στις σαγιονάρες και τα μαγιώ. Κατεβάζοντας τα χειμερινά ρούχα, αυτόματα θα ανανεωθεί η διάθεση σας. Ακόμα καλύτερα, πηγαίνετε για shopping therapy, ώστε να συναντήσετε πλεκτά πουλόβερ και καμπαρντίνες ιδανικές για το φθινόπωρο.
 
Τα χρώματα στην πόλη αλλάζουν
Τα βαθιά γήινα χρώματα της εποχής μαγεύουν το βλέμμα. Οι κόκκινες, πορτοκαλί, κίτρινες και καφέ αποχρώσεις γεμίζουν την πόλη. Μια βόλτα στο Βασιλικό κτήμα ή την εξοχή θα σας πείσει οτι αγαπάτε το φθινόπωρο και τα ξερά πολύχρωμα φύλλα που βρίσκονται στο δρόμο.
 
Champions League
Πρόκειται για την αγαπημένη εποχή του αντρικού φύλου, αφού τότε αρχίζει το Champions League! Παρέες αντρών μαζεύονται στις καφετέριες και τα σπίτια, βλέποντας καθηλωμένοι ποδόσφαιρο με τα κουτιά της πίτσας να σχηματίζουν "βουνό". Οι φωνές και οι πανηγυρισμοί ακούγονται ένα τετράγωνο μακριά...
 
Χαμηλότεροι λογαριασμοί ΔΕΗ
Εφόσον δεν χρησιμοποιείτε πια το κλιματιστικό, αλλά ούτε και το καλοριφέρ... τα χρήματα δεν φεύγουν μέσα από το πορτοφόλι. Δεν κάνει ούτε ζέστη, ούτε κρύο, αλλά παράλληλα ο ήλιος είναι ικανός να ζεστάνει το νερό, με αποτέλεσμα η κατανάλωση ρεύματος να μειώνεται σε σημαντικό ποσοστό.
 
Πρεμιέρα για τα σήριαλ ή τα show στην τηλεόραση
Μπορεί οι ελληνικές παραγωγές να μετριούνται πια στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά τουλάχιστον θα κάνουν πρεμιέρα το Σεπτέμβρη. Το ίδιο ισχύει και για τις ξένες σειρές, με τις περισσότερες να επιστρέφουν δυναμικά με νέους κύκλους. Ετοιμάστε τα ποπ κορν!
 
Λιγότερη υγρασία, λιγότερα κουνούπια
Η υγρασία και η ζέστη του Αυγούστου εξαφανίζονται και τη θέση τους παίρνουν τα δροσερά βράδια του Σεπτεμβρίου. Τα ρούχα δεν κολλάνε πάνω στο δέρμα και το αεράκι μετατρέπεται σε αληθινή απόλαυση! Άλλωστε, με τη λιγότερη υγρασία δεν φριζάρουν και τα μαλλιά...

flowmagazine.gr 

http://grizosgatos.blogspot.gr/2013/09/10_8.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More