Έρευνα για το παθητικό κάπνισμα στο αυτοκίνητο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει μελέτη σχετικά με το παθητικό κάπνισμα που πραγματοποίησε το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).
Σύμφωνα με αυτή, το 74% των ενήλικων που συμμετείχαν συμπληρώνοντας το ειδικό ερωτηματολόγιο (National Adult Tobacco Survey) έχει σαφείς κανόνες απαγόρευσης του καπνίσματος στο αυτοκίνητο του. Ας δούμε όμως και την αναλογία καπνιστών/μη καπνιστών που... ασκούν βέτο εντός του οχήματος τους.

Στου μη καπνιστές, εύλογα το ποσοστό είναι υψηλό, φτάνει στο 85%, την ώρα που το αντίστοιχο νούμερο στους καπνιστές, είναι μόλις στο 27%. Αριθμός που οδηγεί σε εκτίμηση που θέλει 17 εκατομμύρια παθητικούς καπνιστές εντός αυτοκινήτου - μόνο στις ΗΠΑ! Κι αν ακόμα είστε από εκείνους που δεν αντιλαμβάνονται πόσο επιβλαβές είναι, σύμφωνα με μελέτη του CDC, σε ετήσια βάση το παθητικό κάπνισμα σκοτώνει περίπου 50 χιλιάδες Αμερικανούς! Αριθμός τρομακτικός.

Στην Ευρωπαϊκή διάσταση του Θέματος, στη δική μας πλευρά του Ατλαντικού το 42% των κατόχων αυτοκινήτου δεν έχει πρόβλημα με το να καπνίζει κάποιος συνέχεια εντός του οχήματος τους, το 23% το επιτρέπει περιστασιακά ενώ μόνο το 35% το απαγορεύει.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το 59% των Γάλλων επιτρέπει το κάπνισμα στο αυτοκίνητο του, ποσοστό που στη Γερμανία είναι στο 52%. Στην Ολλανδία, μόνο το 36% των ερωτηθέντων δεν είχε πρόβλημα με το να καπνίζει κάποιος σε αυτοκίνητο που μεταφέρει και παιδιά...
http://www.to-periptero.com/2013/07/blog-post_1362.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More